Lukašenka š., Berlynas valgo, LRT kenkia, o ES nuomoja “Baltarusijos diktatoriui” lėktuvus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-10-20 09:11:00, skaitė 2536, komentavo 4

Lukašenka š., Berlynas valgo, LRT kenkia, o ES nuomoja “Baltarusijos diktatoriui” lėktuvus

Vokiečių spauda pažymi, kad nors net Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas peikia Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką, vadindamas jį "valstybinio kontrabandininkų tinklo vadovu", Berlyno valstybė dirba Minsko režimo naudai ir nori užleisti vietą tiems prieglobsčio prašytojams, kurie šiuo metu į Vokietiją gabenami per Baltarusiją ir Lenkiją. Berlynas netrukus galės priimti dar 12 000 prieglobsčio prašytojų, "Deutsche Presse-Agentur" sakė Monika Hebbinghaus, žemės pabėgėlių reikalų tarnybos atstovė spaudai.

https://www.youtube.com/watch?v=as9Ppm_G6KA

Tuo tarpu „Bild“ paviešino federalinės policijos profsąjungos laišką, kuriame reikalaujama kontroliuoti Vokietijos ir Lenkijos sieną. Federalinė Vokietijos valdžia šį laišką pavadino „provokaciniu“!? (video)

Mūsų pinigais išlaikoma parazitinė LRT nutarė padėti aprūpinti Vokietiją ir Tėvynę Lietuvą migrantais, socialinės sistemos veltėdžiais, todėl ėmė siuntinėti žurnalistus į pasienį su Baltarusija, kad tie pasienio krūmynuose ir pelkynuse ieškotų Lietuvos valstybinę sieną pažeidusių migrantų, trukdytų pasieniečiams, kurtų išgalvotas istorijas apie ten neva mirštančias nėščias migrantes. Niekis, kad kitą dieną šios migrantės jau ne nėščios, o melagienos yra paneigiamos, svarbu kvailinamai auditorijai išspausti gailesčio ašarą. Nuotraukoje galimai ta pati nuo LRT nėštumo per naktį „išgijusi“ migrantė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako pastebinti naują tendenciją: „Asmenys, kurie neįleidžiami į Lenkiją, Baltarusijos pareigūnai tuos žmones tiesiog fiziškai nuveža iki Lietuvos pasienio ir tiesiog stumia pas mus“, – teigia vidaus reikalų ministrė.

Politiku tampantis humoristas Arturas Orlauskas nepatingėjo ir suskaičiavo migracijos verslo apyvartą, kur dingsta milijonai biudžeto pinigų?

https://www.youtube.com/watch?v=U85inNfHSWk

Bundestago narė Beatrix von Storch kviečia apsaugoti Vokietijos sienas - sustabdyti masinę migraciją. Politikė (AfD) pažymi, kad Federalinės policijos duomenimis, nuo rugpjūčio mėnesio per Baltarusiją ir Lenkiją į Vokietiją nelegaliai atvyko daugiau kaip 4300 migrantų. Vadinamieji "pabėgėliai" iš Irako, Sirijos, Jemeno ir Irano į Baltarusiją atvyko turėdami turistines vizas.

Iš ten jie buvo gabenami prie ES išorės sienos, daugiausia į Lietuvą ir Lenkiją. Sausio-rugsėjo mėnesiais Federalinė migracijos ir pabėgėlių tarnyba gavo 131 732 prieglobsčio prašymus. Tai beveik 53 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai ir jau beveik 10 000 paraiškų daugiau nei per visus praėjusius metus.

Spalio 18 d. Euronews mus informavo, kad Lukašenka nelegalūs į Baltarusiją skraidina iš ES nuomojamais lėktuvais!

Liuksemburge vykstančiose Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų derybose buvo svarstoma galimybė įvesti sankcijas Baltarusijai dėl neteisėto migrantų gabenimo. Kai kuriose iš jų siūloma uždrausti ES registruotoms oro transporto bendrovėms nuomoti lėktuvus nacionaliniam oro vežėjui "Belavia". Tūkstančiai žmonių iš Irako ir Turkijos buvo nuskraidinti į Baltarusiją, o iš ten - prie sienos su Lenkija ir Lietuva.

"Turime rasti būdų, kaip sustabdyti skrydžius į Baltarusiją, į Minsko oro uostą, ir nubausti "Belavia", - Euronews cituoja Gabrielių Landsbergį. - Be to, turime pasiųsti signalą oro linijų bendrovėms, kurios į Baltarusiją gabena žmones iš kitų šalių, kad šie iš ten migruotų į Vakarus, pasislėpdami nuo Europos radarų. Bet mes juos matome, ir viskas yra ne taip."

Airija daugiausia užsiima lėktuvų nuoma. Kai kurios jos įmonės ir toliau nuomoja "Belavia" lėktuvus, kuriais migrantai gabenami prie ES sienos. Biznio reikalai šį kartą demonstruoja viršenybę prieš tuščias kalbas apie „ES vienybę“ ir „Europines certybes“. Visa tai bla, bla, bla, kaip sakė neįgali mergaitė iš Švedijos Greta.

Lenkijoje buvo atlikta gyventojų apklausa dėl nelegalų įleidimo į valstybės teritoriją: Buvo klausiama: Ar Lenkija turėtų priimti migrantus iš Artimųjų Rytų, norinčius patekti į Lenkiją per sieną su Baltarusija? Didžioji dauguma apklaustųjų - net 59 proc. - mano, kad Lenkija neturėtų priimti žmonių, kurie šturmuoja mūsų sieną. 24 proc. - pritaria atėjūnų priėmimui, o 17 proc. pasirinko atsakymą "sunku pasakyti".