Nausėda nesiliauja skaityti jam surašytas beprasmes kalbas, tačiau apie esmę prabilti nedrįsta

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nause... 2021-10-26 15:06:00, skaitė 331, komentavo 1

Nausėda nesiliauja skaityti jam surašytas beprasmes kalbas, tačiau apie esmę prabilti nedrįsta

Nuotr. prezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda spalio 25 d. dalyvavo renginiuose, skirtuose 29-ųjų Konstitucijos metinių progai paminėti. Vienas jų – Prezidentūroje surengta jau tradicija tampanti diskusija aktualiausiais Lietuvos konstitucinės teisės klausimais. Apie tai skelbiama Prezidentūros pranešime visuomenei „Prezidentas sveikina Konstitucijos dienos proga: pagrindinį valstybės įstatymą turime puoselėti kasdien“.

Diskusijoje „Lietuvos Respublikos Konstitucija ir žmogaus teisės“ G. Nausėda kartu su teisės mokslininkais ir praktikais aptarė žmogaus teisių įtvirtinimą Lietuvos teisės sistemoje ir žmogaus teisių apsaugos iššūkius. Ekspertai dalijosi idėjomis, kaip užtikrinti žmogaus teisių apsaugą pastarojo meto iššūkių kontekste.

„Mūsų Konstitucija įtvirtina aukščiausius tarptautinius žmogaus teisių standartus. Nei Konstitucijoje, nei kitame teisės akte nėra išsamaus ir baigtinio žmogaus teisių ir laisvių sąrašo. Tai mums – ir kasdieninis iššūkis, ir galimybė plėtoti žmogaus teisių sampratą ir turinį, kad jie atitiktų šiuolaikinės visuomenės poreikius“, - pasakė valstybės lyderis.

Pasak šalies vadovo, ilgainiui tam tikros Konstitucijos teksto korekcijos – neišvengiamos, jos užtikrina ne tik teisės sistemos, bet ir visos valstybės augimą.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad Lietuvos sėkmė, užtikrinant žmogaus teises, didele dalimi priklausys nuo to, kaip įgyvendinsime pagrindinį šalies įstatymą.

Anot G. Nausėdos, žmogaus teisės negali pažeisti kito teisių, kaip ir visuomeninių vertybių, kurių pagrindu gyvuoja politinė tauta, – viešasis interesas turi būti nuolat derinamas su žmogaus interesais. Pasak šalies vadovo, ieškant pusiausvyros, ypač didelė atsakomybė tenka politikams, teisininkams.

Šalies vadovas tą dieną taip pat perskaitė jam surašytą sveikinimo kalbą Konstitucinio Teismo rengiamoje Konstitucijos dienos minėjimo šventėje.

„Ne tik iškilmingomis progomis, bet ir kasdieniame gyvenime turime prisiminti – laisvė turi būti nuolat puoselėjama ir ginama. Aktyvi Konstitucinio Teismo veikla užtikrina, kad konstitucinė teisė būtų plėtojama ir užimtų išskirtinę vietą Lietuvos teisės sistemoje“, - sveikinime teisėjams teigė valstybės lyderis.

Dėl kokių priežasčių G. Nausėda skaito jam parašytas beprasmes kalbas, kai tuo metu su Lietuvos Konstitucija kiekvieną dieną elgiamasi kaip su panaudotu moterišku įklotu, nėra žinoma, šiuo klausimu sklando tik spėlionės.

primena, kad G. Nausėda atsisako komentuoti ryškiausią LR Konstitucijos išžaginimą, įvykdytą bendromis žaliųjų valstiečių bei Žmonių partijos bei jų satelitų pastangomis 2017 m. vasario 14 d. – apie tai žemiau nuorodoje.

Susiję:

Signatarai kreipėsi į Seimą dėl Lietuvos ir JAV Vyriausybių susitarimo konstitucingumo

Lietuvos Konstitucija 2017 m. vasario 14 d. sutriuškinta sausu rezultatu 111:0