Kuris šiandien vis dar atsisako vakcinuotis, turi suprasti, kad jis atsisako gėrio

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/kuris... 2021-11-02 22:31:00, skaitė 1251, komentavo 43

Kuris šiandien vis dar atsisako vakcinuotis, turi suprasti, kad jis atsisako gėrio

Lietuvai vangiai artėjant prie valstybės lyderio Gitano Nausėdos nubrėžtos 90 proc. kartelės, tiek mažiausiai reikia, kad būtų išvaikcinuota šalies statistinių vienetų ir įgytas bandos imunitetas, savo žodį tarė kunigas Ričardas Doveika.

Šventikas, liesdamas vakcinacijos temą, pabrėžė, kad pandemijos ir skiepų nuo COVID-19 klausimai krikščioniškose bendruomenėse yra nuolat paliečiami.

Vyriškio teigimu, į skiepus reikėtų žiūrėti kaip į gėrį, tačiau svarbu neprarasti ir budrumo.

„Popiežius Pranciškus primena, kad mano, kaip krikščionio, santykis su šiandienos įrankiais, kurie ateina man į pagalbą, turi visuomet būti pagrįstas supratimu ir atsakomybe už šalia esantį. Matome, kad skiepai eliminuoja labai daugeliui žmonių sudėtingas ligos eigas, taip pat pamatėme, kad vis dėlto ir skiepą priėmusiam žmogui yra reikalingas visas tas elgesys, kuris yra reikalingas ir tam, kuris šiandien dar atsisako skiepo.

Šiandien į skiepą turime pažvelgti kaip į man, kaip asmeniui, skirtą gėrį. Kad aš esu atsakingas už save Dievo akivaizdoje. Jeigu aš manau, kad ši priemonė man yra šiandien svarbi, būtina ir reikalinga, aš turiu priimti skiepą. Kai į skiepų pagalbą ateis ir sukurti vaistai, kurie taps dar viena galimybe kovoti su šia pandemija, tas taip pat labai stipriai pasitarnaus, jei žmogus dėl kažkokių priežasčių vis dar bijo skiepo“, - cituojamas R. Doveika publikacijoje „Kunigas R. Doveika – apie kapinių lankymą per pandemiją ir vakcinacijos svarbą: „Į skiepą turime žiūrėti kaip į man skirtą gėrį“.

LDiena.lt

https://youtu.be/isGWtQKm0Ig