Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės pastangomis, alkoholio vartojimas turėtų tapti lankstesnis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/simon... 2021-11-04 15:24:00, skaitė 378, komentavo 0

Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės pastangomis, alkoholio vartojimas turėtų tapti lankstesnis

Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė pritarė Seimo narių siūlomoms lankstesnėms alkoholio pardavimo ir reklamos sąlygoms: planuojama pailginti alkoholio prekybos laiką sekmadieniais, leisti vartoti visus alkoholinius gėrimus asmenims nuo 18 metų, sudaryti sąlygas teikti informaciją apie alkoholinius gėrimus maisto ir gėrimų pristatymo vartotojams paslaugas teikiančiose interneto platformose. Apie tai skelbiama Vyriausybės pranešime visuomenei „Vyriausybė pritarė lankstesnėms alkoholio prekybos ir reklamos sąlygoms“.

Šiems siūlomiems Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimams dar turės pritarti Seimas.

„Šiuo metu Lietuvoje galioja ypač griežta alkoholio prekybos ir reklamos tvarka, tačiau dalis ribojimų yra nepagrįsti ir neveiksmingi. Todėl, siekdami liberalesnės alkoholio prekybos ir reklamos, Seimo nariai inicijavo, o Vyriausybė pritarė įstatymo pakeitimams, suteiksiantiems daugiau lankstumo tiek gyventojams, tiek verslui, kadangi jais bus atsisakyta perteklinių reikalavimų“, - atskleidė Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal naująją tvarką planuojama, kad alkoholiniais gėrimais sekmadienį galės būti prekiaujama nuo 10 iki 20 valandos. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką alkoholio prekyba sekmadieniais ribojama iki 15 valandos.

Vyriausybės siūlomais papildomais Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimais siūloma nustatyti liberalesnę alkoholinių gėrimų pardavimo tvarką pilnamečiams asmenims nuo 18 metų: siūloma, kad nuo 2023 m. sausio 1 d. pilnamečiams asmenims nuo 18 metų būtų leidžiama turėti ir vartoti visokio stiprumo alkoholinius gėrimus (Seimo narių siūlymas – asmenims nuo 18 iki 20 metų leisti vartoti tik iki 15 proc. stiprumo alkoholinius gėrimus). Nepilnamečiams iki 18 metų, kaip ir iki šiol, vartoti ir laikyti alkoholinius gėrimus bus draudžiama.

Siūlomi pakeitimai leistų liberalizuoti ir alkoholio reklamos sąlygas internete.

Vyriausybė taip pat pritarė, kad savivaldybių tarybos turėtų teisę priimtuose įstatymų įgyvendinamuosiuose teisės aktuose nustatyti viešąsias vietas, kuriose būtų leidžiama vartoti alkoholinius gėrimus. Šiuo metu visose viešose vietose, išskyrus viešąsias maitinimo vietas, alkoholio vartojimas yra draudžiamas.

LDiena.lt Maloniai primenu, kad alkoholis yra narkotinė medžiaga, kuri Lietuvoje buvo legalizuota kartu žydkrikščių okupantų pastangomis:

https://youtu.be/dNyBoqX86SA