Trečia Lenkijos šturmo diena. Vokietija - prieglobstis tinginiams ir veltėdžiams

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-11 18:48:00, skaitė 2555, komentavo 27

Trečia Lenkijos šturmo diena. Vokietija - prieglobstis tinginiams ir veltėdžiams

Lenkų dienraštyje wPolytice kalbama apie laukiamą „migrantų audrą“. Į pasienį vėl plūstels migrantai! Minske rengiamos naujos grupės. Jie gauna nurodymus dėl išpuolių nušvietimo žiniasklaidoje. 

Problema neabejotinai aštrėja; tikimės dar vieno Minske ruošiamų grupių antplūdžio, kad jos galėtų vykti toliau į Vakarus, trečiadienį pareiškė specialiųjų tarnybų ministro koordinatoriaus atstovas spaudai Stanislawas Żarynas (Stanislavas Žarinas).

Praėjusią naktį sulaikyta daugiau nei 50 žmonių! Gynybos ministerijos vadovas: „Turime reikalų su grupuotėmis, kurios puola Lenkijos pasienį. Fiksuojami Baltarusijos tarnybų smurto aktai! Girdisi šūviai ir išsigandusių žmonių šūksniai vokiečių nelaimei, Vokietija su savo socialine sistema yra prieglobstis tinginiams ir veltėdžiams

Dar vienas migrantų antplūdis

Radijo stoties "Radio Plus" atstovas spaudai buvo paklaustas apie padėtį prie Kuznicos sienos perėjos, kur nuo savaitės pradžios apsistojo didelė migrantų grupė. Pasak jo, situacija šioje vietoje yra dinamiška, o migrantai buvo suskirstyti į grupes, kurios, jo nuomone, padės ištempti krizę pasienyje.

Žinoma, kad Minske bus dar grupių, kurios ruošiamos vykti toliau į Vakarus. Ši migrantų grupė artimiausiomis dienomis ar valandomis padidės.

Lenkijos tarnybų vertinimu, šiuo metu Baltarusijoje yra nuo 10 000 iki 15 000 migrantų, kurie pastaraisiais mėnesiais atvyko per Minsko oro uostą.

Manoma, kad viena iš taktikų gali būti šių migrantų suskirstymas į skirtingas grupes, kad būtų galima organizuoti bandymus masiškai patekti į Lenkijos teritoriją skirtingose vietose.

LDiena.lt Kaip vietiniai baltarusių pervėžėjai uždirbinėja "pristatydami" nelegalus iš Minsko į pasienį, atskleidė balturusių blogeris Eugenijus savo trumpame trolingo videoįraše:

https://youtu.be/3InTteuoASQ

Instrukcijos migrantams

Migrantai gauna tolesnius nurodymus, kaip rengti žiniasklaidos pranešimus apie išpuolius Lenkijos pasienyje, trečiadienį sakė specialiųjų tarnybų ministro koordinatoriaus atstovas spaudai Stanislawas Żarynas ir pridūrė, kad tai apima plakatų rengimą ir jų dalijimą vaikams.

Migrantai gauna papildomų nurodymų rengti žiniasklaidos priedangą išpuoliams Lenkijos pasienyje. "Paruoškite plakatus, išdalykite juos vaikams. Baltarusijos tarnybos manipuliuoja pranešimu apie nelegalią migraciją.“ - trečiadienį perdavė "Twitter" Žaryn.

Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis antradienį pareiškė, kad trečiadienį Ministras Pirmininkas susitiks su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charlesu Micheliu dėl pasienio krizės.

Nuo metų pradžios pasienio tarnyba užfiksavo daugiau kaip 30 000 bandymų neteisėtai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną.

ES ketina įvesti naujas sankcijas 30 Baltarusijos fizinių ir juridinių asmenų, įskaitant šalies užsienio reikalų ministrą ir oro vežėją "Belavia". Briuselis kaltina juos organizuojant masinį migrantų antplūdį prie rytinių Europos Sąjungos sienų - kaip kerštą už europiečių anksčiau Minskui įvestas sankcijas.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis sakė: "Susiduriame su žiauriu hibridiniu išpuoliu prie ES sienų. Pradėjome derybas dėl fizinių sienų užtvarų finansavimo iš ES lėšų, šį klausimą reikia išspręsti greitai, nes Lenkijos ir Baltijos šalių sienos yra ES sienos. Vienas už visus ir visi už vieną".

image.png

Vokietija - prieglobstis tinginiams ir veltėdžiams

Rusų portale Topwar.ru pažymima, kad „...vokiečių nelaimei, Vokietija su savo socialine sistema yra prieglobstis tinginiams ir veltėdžiams, kurie nenori dirbti. Ir jie, tie veltėdžiai, visais būdais stengiasi ten patekti. (...)

Ir iš tiesų, ko dar galima norėti? Pabėgėlio statusas yra toks nuostabus! Ypač Vokietijoje. Su jų išmokomis ir mokėjimais.

Taigi, visų pabėgusių, pavyzdžiui, iš Irako, mintys yra vienodos: pabėgėlio statusas, pašalpos, nereikia dirbti. Argi tai ne rojus? …Būtent todėl jie ir bėga. Dėl dangiškų malonumų, kurie yra visiškai laisvas ir sotus gyvenimas. "Į Vokietiją!" - skandavo minia prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos... DW duomenimis, Bagdado "turizmo" biuro darbuotojo duomenimis, norint patekti į Europą per Minską, kišenėje reikia turėti nuo 12 iki 15 tūkst. eurų. Tai vizos, skrydžio į Minską ir (brangiausiai kainuojančio) kontrabandinio gabenimo automobiliu į Europą išlaidos.