Vitalija Jankauskaitė: Aš esu basa mama!

Autorius: Vitalija Jankauskaitė Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-15 21:39:00, skaitė 442, komentavo 2

Vitalija Jankauskaitė: Aš esu basa mama!

Ne, tai nėra jokios vergystės simbolis. Basas žmogus yra beginklis, taikus. Basi ne tik tie, kurie kažko neturi, bet ir tie, kurie laisvi savo dvasia.

Taip, aš esu viena iš tų kelių mamų, kurios nusprendė ryt (lapkričio 15 d. - red.pastaba) simboliškai nusiauti prie Vyriausybės, taip protestuodamos prieš galimybių pasą vaikams.

Taip, mes kelios bendramintės nutarėme stovėti už savo ir kitų vaikus bei prieš jų diskriminaciją.

https://youtu.be/qxAXMM38-Nk

Galimybių paso įvedimas sukeltų psichologinių problemų ypač jautriai paauglių amžiaus grupei.

„Vaikų galimybių apribojimas, kai jie nebegalės lankyti užklasinio ugdymo užsiėmimų, laisvai dalyvauti išvykose, renginiuose, lankytis viešojo maitinimo įstaigose, sukeltų ne tik daug paauglių užimtumo nepatogumų, bet ir sukurtų prielaidas patyčių, mobingo ir kitų diskriminacijos „palydovų“ įsigalėjimui“.

Taip jau nutiko gyvenime, kad asmeniškai teko pažinti tiek premjerę, tiek prezidentą. Dirbdama ekonomikos žurnaliste esu daugybę kartų bendravusi su šiais žmonėmis. Žinau, kad jie tikrai geri ekonomistai, žmonės, kurie moka skaičiuoti ir vertinti.
O skaičiuoti galima ne tik pinigus. Moralinis aspektas – taip pat yra vertės matas. Gerbiu Jus. Ir tikrai žinau, kad įvertinsite, jog šalis daugelį metų investavusi į patyčių bei mobingo prevenciją, negali to nubraukti vienu sprendimu. Vaikai yra vaikai. Leiskime jiems patirti vaikystę!

Kuo nuoširdžiausiai kreipiuosi į šalies vadovą gerbiamą Gitaną Nausėda. Jūs esate ir tėtis. Todėl tikriausiai sutiksite, jog vaikų supriešinimas negali tapti pandemijos valdymo pasekme. Prašome, išgirsti mus, kaip išgirdote ir kitas mamas, protestuojančias prieš diskriminaciją.

Ir pabaigai. Gyvename demokratinėje šalyje, todėl kiekviena pasirinkta taiki protesto forma yra galima. Mes pasirinkome tokią. Nes esame tik moterys, tik mamos. Mūsų ginklai – nuoširdumas ir taikumas. Darome tai tik siekdamos būti išgirstos. Taip pat mielai pristatytume savo nuogąstavimus ir siūlymus premjerei ir/ar prezidentui susitikimo metu.