Tomas Gaudentas: Lengviausia apgauti žmogų kuris yra atskirtas nuo kitų žmonių grupių

Autorius: Tomas Gaudentas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-23 05:29:00, skaitė 403, komentavo 0

Tomas Gaudentas: Lengviausia apgauti žmogų kuris yra atskirtas nuo kitų žmonių grupių

Lengviausia apgauti žmogų kuris yra atskirtas nuo kitų žmonių grupių. Gyvena tik tarp į save panašių. Visi to pačio socialinio sluoksnio, interesų ir požiūrių. Jei nėra galimybės reguliariai susitikti su skirtingų religijų, politinių pažiūrų, amžiaus, tautos ar pomėgių atstovais žmogus tampa taikiniu manipuliacijai.

Taip veikia sektos. Netikėk kitais dievais. Neklausyk ką jie sako. Neabejok mūsų mokymais.

Taip veikia diktatūros. Ten yra priešai, nebendrauk su jais, tai ką jie sako yra propaganda.

Taip kalba netgi pavydūs draugai. Ji apie tavo blogai kalbėjo, jis nori tavimi pasinaudoti.

Manipuliuotojai sako:

- Šita informacija negalima pasitikėti.
- Ji iš tos šalies kurios mes visi nemėgstam.
- Tai velnio garbintojai, tai tavo priešai.

O pati paprasčiausia manipuliacijos technika tai:

- "Mūsų produkciją perka išsilavinę aukštesnes pajamas turintys žmonės".

Ir tada visi, kas turi kompleksų, nepasitiki savimi, ir nori turėti aukštesnes pajamas puola pirkti tą pačia produkciją, ar balsuoti už tuos kas buvo išreklamuoti.

Intelektas neapsaugo nuo manipuliacijos. Tokie išsireiškimai kaip:

"- Aš galvoju savo galvą, - mąstau kritiškai, - pats sprendžiu kaip elgtis" nieko nereiškia. Nes jei žmogus jau apgautas, jo mąstymas pats generuos melagingas mintis ir gins. Tada jis naudos savo intelektą, kad ginti melą.

Apsisaugoti nuo sektantiškų manipuliacijų, aferistų prisidengusių mokslo vardu ir korumpuotų politikų propagandos galime tik tada kai praplečiam savo bendravimo ratą. Kai pradedam bendrauti su tais kurie mąsto kitaip. Tada įmanoma pamatyti savo paties mąstymo klaidas. Tie žmonės kurie mąsto vienodai mūsų mąstymo klaidas tik dar labiau užcementuoja.

Tad, mieli vaksuotuojai, bendraukite dažniau su antivaksuotojais. Mieli liberalai ir konservatoriai, leiskite laiko su socialdemokratais ir valstiečiais. Mieli krikščionys išgerkite arbatos su budistais. Mieli patriotai, dalinkitės savo meilės ugnimi su kitų tautų patriotais. Ir propagandai neliks vietos išsikeroti. Liks tik tai kas yra vertingiausia kiekvienoje ideologijoje, mokyme ir politinėje kryptyje. Kad ir kokios skirtingos dėlionės detalės bebūtų, jos visos atranda savo vietą tik bendroje jungtyje.