Vos spėjome pasidžiaugti visiškai nuvakcinuotos Portugalijos sėkme, o ten vėl problemos dėl Covid-19

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/vos-s... 2021-11-26 17:42:00, skaitė 532, komentavo 8

Vos spėjome pasidžiaugti visiškai nuvakcinuotos Portugalijos sėkme, o ten vėl problemos dėl Covid-19

 

Portugalijos sėkmės priežastis „vakcinacija, vakcinacija ir vakcinacija“ ir tai vakcinacijai vadovavę kariškiai – jau nevadintina sėkme. Šioje valstybėje bus taikomi ribojimai ir vakcinuotiems žmonėms. Apie viską iš eilės.

Spalio pradžioje Portugalija šventė pergalę prieš pasaulinę koronaviruso pandemiją.

Ministras patarėjas Lietuvos ambasadoje Jungtinėje Karalystėje ir Portugalijai Ramūnas Davidonis valstybinio transliuotojo eteryje tąkart atskleidė, kaip sėkmingai koronaviruso pandemiją pažabojo Portugalija.

Patarėjas įvardino tris Portugalijos sėkmės priežastis – tai vakcinacija, vakcinacija ir vakcinacija.

Lietuvos specialistai konstatavo, kad jei toks portugališkos sėkmės receptas būtų įgyvendintas Lietuvoje, mūsų šalis irgi taptų sėkmės kraštu.

Prisiminkime tas džiaugsmo dėl Portugalijos sėkmės akimirkas – spalio 5 d. „PressJazz TV“ laidos „2K+“ fragmentą (visą laidą galima žiūrėti ČIA):

O štai vienas garsiausių duomenų mokslininkų, Londone įsikūrusios firmos „Euromonitor International“ darbuotojas Vaidotas Zemlys-Balevičius, kalbėdamas Žinių (Senukų) radijuje atskleidė, kad tikėtina, jog pernykščiai susirgimų rekordai bus pralenkti.

„Pas mus yra tiesiog žemas vakcinacijos procentas ir jo užtenka, kad epidemija siautėtų“, - situaciją aiškino mokslininkas.

Kaip sėkmės pavyzdį, V. Zemlys–Balevičius taip nurodė Portugaliją, nes „joje nebėra ką vakcinuoti“, atkreipdamas dėmesį, kad ten „vakcinacijos procesui vadovauja kariškis, ne politikas“.

Mokslininką taip pat citavo ir valstybinis transliuotojas publikacijoje „Zemlys-Balevičius: turime riboti nepasiskiepijusių žmonių galimybes gyventi normalų gyvenimą“ (vėliau pavadinimas dėl nežinomų priežasčių buvo pakeistas).

79947497.jpg

Ir štai, nespėjo prabėgti du mėnesiai, o tas pats valstybinis transliuotojas skelbia, kad Portugalijoje, kurioje, pasak mokslininkų, nebėra ką vakcinuoti, kyla didelės problemos dėl Covid-19.

„Portugalija gražina dalį ribojimų šalyje pasiskiepyjusių procentas vienas didžiausių pasaulyje, tačiau ir čia atvejų daugėja – fiksuojami skaičiai didžiausi per paskutinius keturis mėnesius“, - lapkričio 26 d. pranešė valstybinis transliuotojas.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Iškrypėliai, o jūs tikrai įsitikinę, kad jūsų bus pasigailėta?

Keli susiję:

Portugalijos sėkmė – pavyzdys Lietuvai, kaip reikia kovoti su koronaviruso pandemija

Jau atėjo metas, kad Lietuvoje savanoriškam gyventojų išvakcinavimo procesui vadovautų kariškis

Mokslininkas ragina kuo skubiau išvakcinuoti Lietuvos vaikus nuo 12-os metų