Aurimas Guoga: Sveikuolis užėjo į prekybos centrą

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-27 21:20:00, skaitė 531, komentavo 9

Aurimas Guoga: Sveikuolis užėjo į prekybos centrą

Sveikuolis susiveikė paklusnumą ir pirmą kartą po rugsėjo 13 dienos įžengė į susileidusiųjų teritoriją - prekybos centrą. Neatskleisiu ar paklusnumas teisėtas ar suklastotas, savas ar svetimas. Parašysiu ką pamatė ir kokį paliko įspūdį.

Pirmas žingsnis - paklusnumo patikrinimas. Šį žingsnį praeiti paprasta - nuskenavai popierių ir trauk sau laimingas. Pakanka įtikinti skenerį.

Taigi sveikuolis patenka į zoną tik susileidusiems. Iškart į akis krito ištuštėjimas - lankytojai dingę. Didžiulėse erdvėse slampinėja viena kita nuliūdusi žmogysta, gyvumo nebelikę. 

Aišku sveikuolis patraukė apsipirkti ko jam reikia. Užėjo į kelias parduotuves. Čia įspūdis skirtingas - vienose jį iškart pastebėjo ir guviai aptarnavo, o kitose susileidusieji klientais jau nebesidomi.

Vienoje didelėje parduotuvėje mūsų sveikuolis nuklausė pardavėjų pokalbį: ta ir ana kolegė serga, trečia šiandien atsiprašė, žinok rytoj mes tik dviese būsime.

Taigi sveikuolio įspūdis toks - tai gyvųjų kapinės.

Toliau mano pastebėjimai. Jau ilgesnį laiką stebime, kad susileidusieji netekę aršumo. Dukra ir sūnus iš skirtingų mokyklų praneša, kad mokytojai pilni abejonių dėl trečios dozės. Tačiau atsisakyti sunkiau nei pirmų dviejų, nes jau sveikata nebe ta. Prisidėjo baimė, kad be dabartinės darbovietės tokių klipatų kokiais tapo niekam nereikės. Taip žmonės pasiduoda ir suprasdami ką daro slenka į lėtą mirtį.