Anušauskas gindamas Ukrainą, stiprins vis labiau agresyvėjančios Rusijos atgrasymą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/anusa... 2021-11-28 21:15:00, skaitė 241, komentavo 5

Anušauskas gindamas Ukrainą, stiprins vis labiau agresyvėjančios Rusijos atgrasymą

A. Anušauskas.

Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas susitiko su Europos Sąjungos Karinio komiteto pirmininku generolu Claudio Graziano, su kuriuo aptarė vis labiau agresyvėjančios Rusijos neįprastą „karinių pajėgų telkimą prie sienos su Ukraina“.

Ministras pabrėžė, kad ES negali būti pasyvi stebėtoja.

„Turime būti aktyvūs ir netapti pasyviais stebėtojais kuomet Rusija vykdo neįprastą karinių pajėgumų telkimą prie Ukrainos sienų, nes nusileidžianti ir atsiraukianti pozicija nesprendžia keliamos įtampos ir nerimo. Situaciją komplikuoja Rusijos vykdoma dezinformacija ir psichologinės operacijos Ukrainos atžvilgiu. Mūsų parama gali stiprinti bendrą Rusijos atgrasymo politiką“, - nurodė A. Anušauskas.

Vyras atkreipė gen. C. Graziano dėmesį į Lietuvos inicijuojamą ES karinę patariamąją ir mokymo misiją Ukrainoje.

Anot ministro, ES turėtų remti Ukrainos parodytą ryžtą reformuoti gynybos sektorių, o ši parama turės įtaką ne tik Ukrainos, bet ir visos ES saugumui bei stabilumui. A. Anušauskas pabrėžė, kad karinė misija Ukrainoje būtų orientuota į profesinio karinio švietimo sistemą.

Ministras susitikimo metu taip pat padėkojo generolui už „Frontex“ agentūros Lietuvai teikiamą paramą pasienyje su Baltarusija bei pabrėžė, kad tinkamas nacionalinių ir ES pastangų suderinamumas yra efektyvi priemonė kovojant su nelegalia migracija. Pasak A. Anušausko, jei ES nori būti svarbiu geopolitiniu veikėju, visos ES šalys turi išleisti gynybai daugiau kaip 2 proc. nuo BVP.

„Europa bus stipri ne deklaracijomis, o kurdama realius pajėgumus“, - atskleidė ministras.

Ekspertai.eu primena, kad Rusija karinę invaziją į Ukraina pradės sausio mėnesį, veliausiai vasarį.

Susiję:

Oficialu: Rusija karinę invaziją į Ukrainą pradės kitų metų sausį, vėliausiai vasarį