Rotšildų „Goldman Sachs“ bankas liepė nekelti panikos dėl Omicrono

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-29 17:58:00, skaitė 744, komentavo 6

Rotšildų „Goldman Sachs“ bankas liepė nekelti panikos dėl Omicrono

Rotšildai ir jų bankas „Goldman Sachs“ sukūrė Prancūzijos prezidentą Macroną, o, gali būti, prikišo nagus ir prie koronaviruso, todėl jų nuomone dėl Omicrono reikia pasitikėti. Priminsiu, kad pirmasis apie koronaviruso pandemiją pranešė Pasaulio Bankas, o tik po aštuonių dienų – Pasaulio Sveikatos Organizacija.

image.png

JAV portale Zerohedge rašoma, kad „Goldman Sachs" kritikuoja paniką dėl Omicrono: „Mažai tikėtina, kad ši mutacija bus piktybiškesnė ir nėra priežasčių keisti portfelį".

Penktadienį įvyko „absurdiškas“ nuosmukis visose turto rinkose, krito naftos kaina, tarytum Omikronas būtų kelis kartus agresyvesnis ir daug mirtinesnis nei Delta ar bet kuris kitas iki šiol buvęs Kovido variantas. Tačiau vienas iš Imperatoriškojo koledžo prof. Tom Peacock pasakė: „gali paaiškėti, kad tai yra keistas klasteris, kuris nėra labai užkrečiamas".

Tačiau tai nesutampa su interesais politikų, kurie su „pagalba vieno "siaubą keliančio" varianto gaus leidimą skirti trilijonus naujoms rinkėjų balsų pirkimo skatinimo priemonėms, įvesti dar negailestingesnius ir autoritariškesnius valdžios apribojimus, apie kuriuos svajoja visi liberalios didžiosios valdžios gerbėjai“.

Pietų Afrikos medicinos asociacijos pirmininkė Angelique Coetzee pareiškė, kad "naujasis Omicron koronaviruso variantas sukelia LENGVĄ ligą, BE ryškių simptomų". Kita vertus, ne kas kitas, o svarbiausias Volstrito bankas „Goldmanas Sachs“, kuris nustato naratyvą, kuriuo klusniai seka visi kiti bankai, nusprendė, kad dėl šios mutacijos neverta pradėti panikos griūties, ir penktadienį vėlai vakare paskelbtame pranešime rašo, kad "mažai tikėtina, jog ši mutacija bus piktybiškesnė, o esamos vakcinos greičiausiai ir toliau bus veiksmingos užkertant kelią hospitalizacijoms ir mirtims", ir dėl to nors "Goldman" "ateinantį mėnesį atidžiai stebės situaciją Gautene, nemanome, kad naujasis variantas yra pakankama priežastis imtis esminių portfelio pokyčių. "

Goldman Sachs nuomonę dėl B.1.1.1.529 varianto rizikos ir pasekmių rinkai išsakė B.Vladimirovas. Jo žodžiais, nėra pakankamai informacijos, kad prognozuoti pasaulinę B.1.1.529 bangą, nors didelis perdavimo greitis beveik neišvengiamai lemia varianto dominavimą. Pietų Afrikos Respublikos NICD pažymi, kad ši mutacija vargu ar bus piktybiškesnė ir kad esamos vakcinos greičiausiai ir toliau bus veiksmingos užkertant kelią hospitalizacijoms ir mirtims.

Omicrono variantas turi P681 H spyglio baltymo mutaciją, susijusią su didesniu delta viruso užkrečiamumu. Šiuo metu nepranešta apie jokius neįprastus simptomus užsikrėtus B.1.1.529 variantu. B.1.1.1.529 variantas turi S geno deleciją (△69-70), kuri leido greitai nustatyti šį variantą Pietų Afrikoje ir leis toliau stebėti šį variantą, neatsižvelgiant į turimus sekos duomenis. Greičiausiai dabartiniai PGR ir antigeno testai ir toliau gerai identifikuos šį variantą.

B.1.1.1.529 atvejai nustatyti Botsvanoje, Izraelyje ir Honkonge. Jei variantas yra labai užkrečiamas, labai tikėtina, kad jis galiausiai išplis nepaisant kelionių apribojimų. Kol kas nėra informacijos apie varianto poveikį hospitalizacijoms ir mirtingumui.

Aš manau, kad Lietuvoje paplitęs posakis „tikiu mokslu“ - netikslus. Posakis „tikiu Goldman Sachs“ - būtų daug arčiau tiesos.

Nuorodos:

http://lebionka.blogspot.com/2018/07/kieno-interesams-atstovauja-makronas.html

http://lebionka.blogspot.com/2020/11/pasaulio-bankas-apie-pandemija-pranese.html

https://www.zerohedge.com/markets/goldman-slams-omicron-panic-mutation-unlikely-be-more-malicious-no-reason-major-portfolio