Lietuvą konservatorių konferencijoje Varšuvoje atstovauja V. Tomaševskis (LRA)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-12-05 19:17:00, skaitė 407, komentavo 3

Lietuvą konservatorių konferencijoje Varšuvoje atstovauja V. Tomaševskis (LRA)

Simboliška, kad Lietuvą Varšuvoje vykstančioje ES konservatyvių partijų lyderių konferencijoje atstovauja ne Gabrielius Landsbergis, o Valdemaras Tomaševskis. Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai mutavo į partiją-transgenderį, neatstovaujantį nei konservatyvių, nei krikščioniškų vertybių, nei Lietuvių tautos, nei Lietuvos valstybės interesų. Tai valstybės priešai ir kenkėjai, griaunantys šeimą, diegiantys lytinius iškrypimus, naikinantys valstybės ekonomiką, valstybės tarptautinius santykius.

Varšuvoje vykstančioje Europos konservatyviųjų partijų lyderių konferencijoje buvo aptarta Europos Sąjungos (ES) ateitis ir būsimas konservatorių bendradarbiavimas, pranešė Lenkijos visuomeninė naujienų televizija (TVP Info).

Konservatorių lyderiai gruodžio 4 d. susitiko Varšuvos viešbutyje "Regent". Dalyvavo Lenkijos vicepremjeras, partijos "Teisė ir teisingumas"(PiS) pirmininkas Jaroslawas Kaczynskis, Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas, Prancūzijos Nacionalinio fronto kandidatė į prezidentus Marine Le Pen, Ispanijos partijos "Vox" pirmininkas Santiago Abascalį.

image.png

Susitikimas, kuriame dalyvavo ir Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis, yra tolesnis žingsnis po liepos mėn. bendros deklaracijos dėl Europos ateities, kurioje dešimt Europos konservatyviųjų partijų pritarė ES idealui, tačiau atmetė sąjungos centralizaciją, naujienų agentūrai PAP sakė PiS atstovo spaudai pavaduotojas Radoslawas Fogelis.

Priešingai nei buvo skelbta iš pradžių, dviejų Italijos dešiniųjų partijų - "Lygos" ir "Italijos brolių" - lyderiai Matteo Salvini ir Giorgia Meloni konferencijoje nedalyvavo. Salvini ir Meloni yra pasirengę susitikti vėliau.

Konferencijoje taip pat dalyvavo Belgijos Flamandų interesų partijos lyderis Tomas Van Griekenas, Estijos konservatyvios liaudies partijos pirmininkas Martinas Helme, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Rumunijos krikščionių demokratų nacionalinės valstiečių partijos lyderis Aurelianas Pavelescu ir Ispanijos partijos "Vox" pirmininkas Santiago Abascalis.

PiS generalinio sekretoriaus Krzysztofo Sobolewskio "Twitter" žinutėje teigiama, kad vyksta svarbios derybos dėl glaudesnio bendradarbiavimo Europos Parlamente (EP). Dalyviai taip pat ieško atsakymų į "grėsmes (...), kylančias dėl Europos institucijų, ypač Europos Komisijos, veiksmų, kuriais pažeidžiamos Sutartys".

Per derybų pertrauką keturi PiS nariai surengė spaudos konferenciją. EP narys Tomasz Poreba sakė, kad artimiausiais mėnesiais planuojama surengti keletą ekspertų konferencijų, kad būtų parengta "vieninga ES ateities vizija".

Jis teigė, kad dabartinės diskusijos dėl ES yra vienpusiškos, nes dėmesys sutelkiamas tik į Europos supervalstybę - federalizuotą ES, o konservatoriai nori "visiškai kitokios sąjungos - tautų, suverenių valstybių sąjungos", kurioje piliečiai, demokratiškai renkantys savo vyriausybes, turėtų didesnę įtaką.

J. Poreba taip pat teigė, kad pagrindinis Varšuvos susitikimo tikslas - rasti naują ES veikimo "diagnozę" ir užtikrinti glaudesnį konservatyviųjų partijų bendradarbiavimą. Žurnalisto paklaustas apie galimą naujos konservatyviąsias partijas vienijančios EP frakcijos formavimą, jis atsakė, kad "pamatysime ateityje, šiuo metu šis klausimas nėra įtrauktas į darbotvarkę".

J. Fogielis spaudos konferencijoje sakė, kad konservatyvios partijos yra skirtingos, tačiau ieško bendrų sąlyčio taškų. Kaip pavyzdį jis nurodė pagarbą ES steigimo sutartims. Atsakydamas į žurnalisto klausimą apie tariamą prorusišką M. Le Pen orientaciją, J. Fogielis pabrėžė, kad "skirtingai nei daugelis Europos liaudies partijos ir socialdemokratų politikų, (prancūzų politikė) nedirba Rusijos energetikos bendrovėms".

ES sudaro laisvos ir lygiateisės nacionalinės valstybės.

Europos Sąjungą (ES) sudaro laisvos ir lygiateisės nacionalinės valstybės, kurias sieja daug glaudaus bendradarbiavimo sričių, ir tik toks bendradarbiavimo modelis gali išgelbėti Europą nuo tolesnių krizių ir įtampų, - šeštadienį Varšuvoje vykusios konferencijos pabaigoje bendrame pareiškime teigė Europos konservatyviųjų partijų lyderiai.

Deklaracijoje teigiama, kad ES nuo tolesnių krizių ir įtampos gali išgelbėti tik nacionalinių valstybių bendradarbiavimu grindžiamas Europos bendradarbiavimo modelis, kuris yra vienintelis būdas užkirsti kelią "destruktyvios idėjos, kad Europą valdo save pasiskelbęs elitas, įgyvendinimui".

Konservatorių partijos lyderiai nepritaria savavališkam ES teisės taikymui, steigiamųjų sutarčių pažeidimui ir iškraipymui. Jie pabrėžia, kad tik suverenios valstybių institucijos turi visišką demokratinį teisėtumą.

Jie priduria, kad Europos institucijos neturi tokio paties teisėtumo, todėl jos turi būti pavaldžios nacionalinei valstybei ir netapti socialinės inžinerijos priemone, kuria siekiama sukurti naują "Europos tautą".

Kaip socialinės inžinerijos pavyzdys deklaracijoje minimi bandymai sukurti "ideologiškai pagrįstą" ir krikščioniškų elementų neturinčią kalbą, ypač neseniai Europos Komisijos pateiktas pasiūlymas iš kalbos išbraukti, pavyzdžiui, Kalėdų terminą.

Pareiškime teigiama, kad Europos tautos sąvoka "niekada neegzistavo, neegzistuoja šiandien ir negali egzistuoti ateityje".

Konferencijos dalyviai pareiškė ketinantys toliau dirbti įvairiais lygmenimis ir forumuose su visomis šalimis ir organizacijomis, kurioms rūpi unikalus Europos paveldas ir tautų Europos idėja.

Konferencijoje taip pat aptartas glaudesnis jų partijų bendradarbiavimas Europos Parlamente, įskaitant bendrų posėdžių organizavimą ir balsavimo koordinavimą tokiais klausimais kaip valstybių narių suvereniteto gynimas ir pozicija dėl nelegalios imigracijos.

Konferencijos dalyviai susitarė artimiausiais mėnesiais Ispanijoje surengti kitą konferenciją, kurioje būtų reaguojama į ES vykstančias diskusijas dėl Europos ateities.

Šaltinis:

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20211204-varsoban-megkezdodott-az-europai-konzervativ-partok-vezetoinek-konferenciaja