Aurimas Guoga: Nuotaikos valstiečių gretose

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-12-15 18:54:00, skaitė 265, komentavo 1

Aurimas Guoga: Nuotaikos valstiečių gretose

Vakar turėjau progos išsiklausinėti aukšto rango valstiečių partijos nario apie padėtį jų gretose po nubyrėjimo.

Gerokai nustebino tai, kad nei jis, nei visa partija viso to nesureikšmina. Skvernelis neišsivedė iš partijos reikšmingo žmonių kiekio. Visi valstiečių regioniniai skyriai liko kaip buvę, tuo tarpu Skverneliui teks našta kurti partiją nuo nulio. 

Mano komentaras: Atskilėlių perspektyvos itin ribotos. Visai neaišku kas galėtų norėti prie Skvernelio jungtis, nes visuomenėje Skvernelį mato kaip kuoktservatorių galimybę pakeisti koalicijoje narkomanų partiją. Tai yra, dabar Pišas gali rinktis tarp Skvernelio ir Armonaitės. O jei taip, tuomet Skvernelis jau dabar yra politinėje aklavietėje ir jokių galimybių sukurti rimtesnę partiją ten nėra. Beje, tai paprastai visų atskililių likimas, nebent tik Šimašius su Armonaite to išvengė kai atskilo nuo Liberalų sąjūdžio.

Dėl A.Širinskienės išėjimo. Pakomentavo, kad ji persidirbo ir todėl perdėtai sureagavo. Ten nėra jokio vertybinio skilimo, valstiečiai tikisi, kad pavyks ją susigrąžinti.

Dėl Sinkevičiaus išstojimo nepaklausiau. Panašu, kad jį galima priskirti prie nubyrėjusių su Skverneliu, ką valstiečių partija vertina kaip apsivalymą.

Dar paklausiau jo, kaip dažnai besilankančio seime, kodėl jo nuomone kuoktservatoriai visi kaip vienas tokie durni. Jo atsakymas - tai žmonės be savo idėjų, todėl nesunku jiems primesti darbotvarkę iš šalies. Jie natūraliai persiima idėjomis tų, kurių rankose šiandien valdžia. O praktiškai didžiausią įtaką jiems daro narkomanų partija, nes tie, skirtingai nuo kuoktservatorių, kokių tai savo idėjų turi.