Korporacija "Pfizer" yra labiau įslaptinta nei CŽV

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-12-19 23:58:00, skaitė 683, komentavo 1

Korporacija

Žemiau pateikiu prof. Valentino Katasonovo straipsnio "Korporacija "Pfizer" yra labiau įslaptinta nei CŽV" vertimą.

https://www.fondsk.ru/news/2021/12/17/korporacia-pfizer-zasekrechena-bolshe-chem-cru-55127.html

"Pfizer" preparato paslaptis bus saugoma tol, kol visi, kuriems jis buvo sušvirkštas, mirs.

CŽV yra viena iš griežčiausiai įslaptintų JAV vyriausybės agentūrų, ir net ši agentūra kartais priima sprendimus dėl informacijos atskleidimo. To reikalaujama pagal JAV Konstituciją ir daugelį federalinių įstatymų. Pavyzdžiui, 1995 m. prezidento Billo Clintono dekretu Centrinei žvalgybos valdybai nurodyta atskleisti archyvinę informaciją apie Šaltojo karo, Vietnamo ir Korėjos konfliktus. 2017 m. pradžioje CŽV pranešė, kad 1995 m. vykdomasis įsakymas buvo įgyvendintas. Vos per du dešimtmečius internete buvo paskelbta 775 000 dokumentų, esančių 13 milijonuose puslapių.

JAV civilinių agentūrų veikla turi būti kuo skaidresnė. To pirmiausia reikalaujama pagal Informacijos laisvės įstatymą (FOIA), kurį 1966 m. liepos 4 d. pasirašė prezidentas Lyndonas B. Johnsonas ir kuris įsigaliojo kitais metais. Akivaizdu, kad sveikatos, medicinos ir farmacijos įstaigos turi greitai ir išsamiai pateikti reikiamą informaciją, nelaukdamos prašymų.

JAV agentūros, tokios kaip Sveikatos ir žmogaus paslaugų departamentas (HHS), Maisto ir vaistų administracija (FDA) ir Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC), glaudžiai bendradarbiauja su privačiomis įmonėmis, gaminančiomis vaistus (farmacijos pramonė) ir teikiančiomis įvairias medicinos paslaugas (privati medicina). Ne paslaptis, kad tarp valstybės institucijų ir privačių įmonių, gaminančių vaistus ir teikiančių medicinos paslaugas, susiklostė neoficialūs korupciniai santykiai. Tai savo ruožtu smarkiai sumažina tiek valstybinių įstaigų, tiek privačių bendrovių skaidrumą farmakologijos ir privačių medicinos paslaugų srityje. Dėl "pandemijos" įvykių JAV farmacijos ir farmacijos kompleksas tapo dar labiau uždaras visuomenei.

Štai vienas iš naujausių slaptumo pavyzdžių, kuris netikėtai daugeliui amerikiečių atsirado šalyje pradėjus skiepyti nuo koronaviruso. 2021 m. rugsėjo 16 d. grupė "PUBLIC HEALTH AND MEDICAL PROFESSIONALS FOR TRANSPARENCY" (PHMPT) pateikė ieškinį JAV Teksaso šiaurinės apygardos apylinkės teismui. Sveikatos mokslininkai siekia, kad FDA atskleistų visus duomenis apie "Pfizer" vakciną COVID-19. Jų teigimu, tokios informacijos paskelbimas galėtų padėti įtikinti nepasitikinčius vakcinomis šalininkus, kad vaistas iš tiesų yra "saugus ir veiksmingas, o tai padidintų "Pfizer" vakcinos patikimumą".

Ieškovai vis dar buvo pasirengę sutikti su "Pfizer" kaip "eksperimentinio" vaisto, naudojamo "ekstremaliose situacijose" (EUA), statusu. JAV įstatymuose nustatyta tokių vaistų, kuriems nebuvo atliktas reikiamas klinikinių tyrimų ciklas, naudojimo tvarka. Tačiau ieškovus labai suklaidino tai, kad šių metų rugpjūčio 23 d. "Pfizer" produktui (prekės ženklas "Comirnaty") buvo suteiktas visiškos vakcinos statusas, kuriuo galima skiepyti 16 metų ir vyresnius asmenis. Ši painiava kyla dėl to, kad po "Pfizer" vartojimo buvo pranešta apie labai daug šalutinių poveikių ir net mirties atvejų.

PHMPT grupę sudaro daugiau kaip 30 profesorių ir medicinos mokslininkų iš Jeilio, Harvardo, Kalifornijos ir Los Andželo universitetų bei Brauno universiteto. Štai pirmosios pavardės ieškinį pasirašiusiųjų sąraše: psichiatrijos profesorius Aaronas Kheriaty; epidemiologijos profesorius Harvey Rischas; epidemiologijos profesorius ir kardiologas Peteris A. McCulloughas. Apie pastarąjį jau rašiau.

Atsakovas (FDA) nustebino visus savo atsakymu. FDA teigė, kad prireiks... 55 metų, kol bus paskelbti visi šie dokumentai. Jei Teksaso apygardos teisėjas palaikys atsakovą, ieškovai šiuos duomenis galės gauti tik... 2076 m. FDA atstovaujantys Teisingumo departamento ekspertai nurodo, kad su vakcinomis susijusios medžiagos apimtis yra apie 329 000 puslapių. O FDA negali tiesiog perduoti dokumentų visuomenei. Teisingumo departamento teisininkai rašo, kad įrašai turi būti kruopščiai peržiūrėti, siekiant pašalinti "konfidencialias "Pfizer" ar "BioNTech" komercines ir verslo paslaptis, taip pat klinikiniuose tyrimuose dalyvavusių pacientų asmeninę konfidencialią informaciją".

Ieškovų teisiniai patarėjai yra Aaronas Siri iš Niujorko advokatų kontoros "Siri & Glimstad" ir Johnas Howie iš Dalaso advokatų kontoros "Howie Law". Aaronas Siri turi daug patirties sudėtinguose civiliniuose ginčuose, įskaitant civilines teises, susijusias su priverstine medicinine priežiūra. Aaronas Siri jau seniai atstovauja žmonėms, nukentėjusiems nuo skiepų. Neseniai JAV senatoriaus Rono Johnsono surengtoje diskusijoje jis pasakojo, kad per COVID krizę advokatų kontoros telefonai sulaukdavo astronominio skaičiaus užklausų. Aaronas pridūrė, kad šiandien Amerikoje tiesiog nėra daug teisininkų, kurie galėtų iš karto imtis šio skundų dėl vakcinų rinkinio.

Ieškovų advokatai mano, kad jų prašymas turėtų būti svarbiausias FDA prioritetas. Jie siekia, kad visa medžiaga būtų paskelbta ne vėliau kaip 2022 m. kovo 3 d., nes, pasak ieškovų, dokumentų atskleidimas neturėtų užtrukti ilgiau nei jų peržiūra. "108 dienos - tiek laiko FDA užtruko, kol peržiūrėjo atitinkamus dokumentus, susijusius su daug sunkesne užduotimi - patvirtinti "Pfizer" vakciną COVID-19", - rašė advokatai.

Ieškovai mokslininkai jau pateko į žiniasklaidos akiratį. Komentuodami savo iniciatyvą jie pripažino, kad patys turi rimtų įtarimų dėl "Pfizer" preparato. Kad jų ieškinys yra pats mažiausias reikalavimas bendrovei ir farmacijos priežiūros institucijai. Jei FDA ir toliau primygtinai reikalauja, kad informacija būtų atskleidžiama 55 metus, nėra abejonių, kad vyriausybė saugo farmacijos bendroves, gaminančias vakcinas, nuo bet kokios atsakomybės už žalą žmonių sveikatai.

Galutinio teismo sprendimo dėl PHMPT grupės ieškinio nepriimta. FDA ėmė skelbti po šaukštelį informacijos. Pirmasis "šaukštelis" buvo lapkričio 17 d. - praėjus dviem mėnesiams po ieškinio pateikimo ir beveik trims mėnesiams po to, kai "Pfizer" buvo visiškai įteisinta "vakcina". Iš viso apie 100 puslapių. Teisininkas Aaronas Siri paskelbė pirmąją ataskaitą apie iš FDA gautą informaciją. Paaiškėjo, kad iki vasario 28 d., praėjus vos dviem su puse mėnesio po to, kai FDA patvirtino vaisto "skubaus vartojimo išimtį" (EUA), bendrovė "Pfizer" iš viso gavo 42 086 pranešimus iš vaisto vartotojų. Iš viso pranešta apie 158 893 šalutinio poveikio atvejus. Daugiausia tokių pranešimų gauta iš JAV, neproporcingai daug jų pateikė moterys (29 914, palyginti su 9 182 vyrais) ir 31-50 metų amžiaus grupės asmenys (13 886, palyginti su 21 325 visų kitų amžiaus grupių asmenimis). 25 957 atvejai buvo priskirti "nervų sistemos sutrikimams".

FDA pateiktuose "Pfizer" dokumentuose rašoma: "Dėl didelio skaičiaus pranešimų apie spontaniškus nepageidaujamus reiškinius, gautų vartojant šį produktą, [Pfizer] pirmenybę teikia rimtų atvejų analizei..." [Pfizer] "taip pat ėmėsi [sic] tam tikrų veiksmų, kad sumažintų didelį nepageidaujamų reiškinių, apie kuriuos pranešta, skaičių" (įskaitant "duomenų įvedimo ir atvejų valdymo informatorių skaičiaus padidinimą"). Bendrovė "įdarbino maždaug [DELETED] papildomų visą darbo dieną dirbančių darbuotojų". Advokatas Aaronas Siri stebisi, "kodėl žinojimas, kiek žmonių "Pfizer" turėjo pasamdyti, kad galėtų stebėti visus nepageidaujamus reiškinius, apie kuriuos buvo pranešta netrukus po produkto pateikimo rinkai, turėtų būti laikomas įmonės paslaptimi". Galima daryti prielaidą, kad nemažai. Ir jų pastangos tikriausiai buvo nukreiptos ne į paties vaisto keitimą, o į pranešimų apie "neigiamus" rezultatus skaičiaus mažinimą.

Taigi, tai buvo tik vienas "šaukštas" iš didelės "statinės", labai "toksiškas". Antrasis "šaukštas" buvo pateiktas gruodžio 1 d., dar mažesnis nei pirmasis. Kol kas "Siri" advokatas jos nesutvarkė.

Naujausios naujienos. FDA (matyt, spaudžiama "Pfizer") siekia, kad farmacijos bendrovės kelis mėnesius agentūrai pateiktų duomenų atskleidimo laikotarpis būtų pratęstas nuo 55 iki 75 metų. Tai reiškia, kad ieškovo reikalavimas nebus visiškai patenkintas iki 2096 m. Iki to laiko, kaip sakė Hodža Nasreddinas, "arba mirs padišachas, arba asilas".

Kitaip tariant, FDA ir "Pfizer" laikys šį vaistą paslaptyje tol, kol mirs visi, kuriems jis buvo sušvirkštas.

https://www.fondsk.ru/news/2021/12/17/korporacia-pfizer-zasekrechena-bolshe-chem-cru-55127.html