Amsterdame neapsikentę suvaržymų žmonės išėjo į gatves Papildyta

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/01/03/am... 2022-01-04 18:04:00, skaitė 297, komentavo 0

Amsterdame neapsikentę suvaržymų žmonės išėjo į gatves  Papildyta

Gruodžio 2 d. Nyderlandų sostinėje Amsterdame tūkstančiai žmonių išėjo į gatves protestuoti prieš Vyriausybės vykdomą COVID-19 suvaržymų politiką. Vietos savivaldybė žmonėms įsakė tučtuojau išsiskirstyti, o policijai suteikė teisę prevenciškai tikrinti žmones. Tačiau žmonės nepaisė miesto valdžios įsakymo nerengti eitynių, nedėvėjo kaukių ir nesilaikė saugaus nuotolio vienas nuo kito, laikė geltonus skėčius, taip reikšdami priešinimąsi vyriausybės priemonėms.

Amsterdame nesitaikstantys su valdžios priespauda išėjo į gatves | Alkas.lt nuotr.

Amsterdame nesitaikstantys su valdžios priespauda išėjo į gatves | Alkas.lt nuotr.

Nesankcionuotą mitingą nuolatos prižiūrėjo riaušių policija, įvyko keli susirėmimai. Riaušių policija su lazdomis ir skydais bandė suskaidyti minią ir kilo muštynės, tačiau demonstracija išliko taiki. Amsterdamo policijos duomenimis nukentėjo 4 policininkai ir mažiausiai 30 protestuotojų buvo sulaikyta.

Mitingo dalyviai buvo išskleidę didžiulius plakatus su užrašais „Mažiau represijų – daugiau rūpesčių”, „Tai ne virusas, o kontrolė”.

Gruodžio 19 d. Nyderlandų valdžia, siekdama užkirsti kelią naujai koronaviruso Omicron atmainos bangai, priėmė sprendimą nuo šių metų pradžios taikyti griežtus suvaržymus: įsakyta uždaryti visas parduotuves, išskyrus būtiniausias, taip pat restoranus, kirpyklas, sporto sales, muziejus ir kitas viešąsias vietas bent iki sausio 14 d. Kaip ir kitose šalyse buvo padaryta siekiant užkirsti kelią naujai Omicron varianto bangai.

 

Panašios protesto akcijos pirmosiomis metų dienomis vyko ir Vokietijoje bei kituose Europos miestuose.