Protestai Vokietijoje. Baden-Viurtembergo žėmėje prieš koronės politiką protestavo 50000 žmonių

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-01-06 15:17:00, skaitė 320, komentavo 1

Protestai Vokietijoje. Baden-Viurtembergo žėmėje prieš koronės politiką protestavo 50000 žmonių

Vokiečių portalas Freiewelt informuoja apie „labai dideles“ demonstracijas prieš „Corona“ politiką Baden-Viurtembergo žemėje.

Čia „Corona“ poitikos kritikų „ne mažėja, o daugėja. Vis daugiau piliečių dalyvauja demonstracijose ir žygiuose prieš privalomą skiepijimą, "Corona" priemones ir vyriausybės vykdomą "Corona" politiką. Teigiama, kad vien Badeno-Viurtembergo žemėje į gatves išėjo apie 50 000 žmonių. Badeno-Viurtembergo žemės vidaus reikalų ministras Thomas Stroblas (CDU) televizijai ARD sakė: "Demonstracijų skaičius yra labai, labai didelis".

Policija skundėsi, kad kai kuriems renginiams nebuvo suteiktas leidimas. Pagrindinė žiniasklaida dažniausiai taikiai demonstruojančius kritiškai nusiteikusius piliečius vadino "radikalia mažuma" ir sutelkė dėmesį į eskalacijos momentus.

RT.de rašoma, kad pirmadienio vakarą dešimtys tūkstančių žmonių vėl išėjo į gatves ir visoje šalyje surengė vadinamuosius pasivaikščiojimus prieš, jų nuomone, neproporcingas federalinės vyriausybės "Corona" priemones. Vėl ir vėl kalbama apie "COVID režimą". Šiuo metu daugeliui dalyvių, kurie dažniausiai vadinami "Corona neigėjais", "sąmokslo teorijų šalininkais" ir "skiepų priešininkais", nerimą kelia galimas visuotinės skiepijimo prievolės įvedimas.

Protestai vyko ir daugelyje kitų federalinių Vokietijos žemių. Vien Saksonijoje, pasak valdžios institucijų, dalyvių skaičius siekė dešimtis tūkstančių. Policijos duomenimis, per iš dalies neskelbtus protestus Görlitz ir Bautzen apskrityse, kuriuose iš viso dalyvavo apie 5 500 dalyvių, užfiksuoti 37 nusikaltimai ir 140 administracinių nusižengimų. Lichtenšteino Cvikau apskrityje iš viso buvo sužeista 14 pareigūnų. Policija pareiškė: "Vienas asmuo bandė atimti pareigūno tarnybinį ginklą, o vieną policijos pareigūną įkando susirinkimo dalyvis."

Sausio 2 d. Amsterdame policija žiauriai susidorojo su taikia demonstracija prieš koronafašizmą. Demonstratus čia drąskė policijos šunys.

Aš manau, kad Briuselio biurokratai po panašių barbariškų susidorojimų su demonstrantais neturi jokios moralinės teisės kritikuoti Baltarusijos ar kitų valstybių vadovus.

Nuorodos: