Į susitikimą su profesoriumi E. Vaitkumi įsiveržė policija

Autorius: Šilokarčema.lt Šaltinis: https://www.silokarcema.lt/nau... 2022-01-22 10:39:00, skaitė 1184, komentavo 19

Į susitikimą su profesoriumi E. Vaitkumi įsiveržė policija

Policija tikrino susitikimo, privačiose patalpose, dalyvius

Sausio 12-ąją Šilutėje „Šilokarčemos“ laikraščio skaitytojams suorganizuota paskaita apie sveiką gyvenseną, kurią vedė profesorius hematologas, habilituotas daktaras Eduardas Vaitkus. Kad susitikimas įvyktų, organizatoriams teko įveikti „kliūčių ruožą“, kuris nesibaigė tol, kol nesibaigė ir susitikimas.

Dar prieš keletą savaičių suplanuotas renginys turėjo įvykti Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Tačiau šie svečią atsisakė priimti, mat suabejojo: „O kas bus, jei jis neturės galimybių paso? Mes gausime baudą“.

Tuomet nutarta renginį perkelti į Šilutės seniūnijos salę. Paskambinus ir pasidomėjus dėl salės nuomos sąlygų, informuota, kad išsinuomoti nėra problemų. Net nebuvo paklausta, koks tai bus renginys. Tik perspėta, kad būtina laikytis dabar galiojančių reikalavimų, o jei bus užfiksuoti pažeidimai, atsakyti teks organizatoriams.

Viskas sutarta – renginys vyks Šilutės seniūnijoje. Tačiau kelių valandų laikotarpiu vėl paskambino seniūno pavaduotojas Algirdas Ivanauskas ir informavo, kad dėl salės nuomos reikia skambinti pačiam seniūnui Raimundui Steponkui. Taigi, atšaukta salės rezervacija.

„Šilokarčemos“ kolektyvas pasitarė ir nusprendė visus, norinčius susitikti su profesoriumi, pakviesti į redakciją. Čia patalpos - privačios. Atrodė, kad kliūčių lyg ir nebeliko. Tačiau, kaip liaudis sako, jūra nurimsta prieš audrą.

Prasidėjo skambučiai į redakciją. Darbuotojai buvo tiesiog iškeikti.

„Kaip jūs galite bendrauti su antivakseriais? Ką mes, normalūs žmonės, galime veikti su tokiais? Ar jūs proto turite?“, - kalbėjo keletas skambinančių asmenų.

Ir tai ne viskas. Likus keliolikai minučių iki renginio, iš Visuomenės sveikatos biuro paskambinusi darbuotoja informavo, kad sulaukė pranešimų, jog redakcijoje vyks renginys, kuris pažeis galiojančius reikalavimus.

Projektų vadovei paaiškinus, kad visi turės galimybių pasus, kad susirinkusieji – praktiškai iš vienos organizacijos, viskas nurimo. Bet ne ilgam. Įpusėjus E. Vaitkaus vedamai paskaitai, į duris pasibeldė keturi policijos pareigūnai.

Žmonės, iš kurių daugelis - senjorai, net pašiurpo, pasijautė lyg didžiausi nusikaltėliai – atėjo tikrinti net 4 pareigūnai. Tiesa, vienas į vidų taip ir neįėjo. Taigi trys jauni, gražūs policininkai tikrino susirinkusiuosius. Po to ir šiek tiek paskaitos klausė. Pažeidimų neužfiksavo ir... išvyko.

Taigi, kam neįtiko Šilutėje E. Vaitkus? Ši situacija aiškiai nupiešė puikų paveikslą -  visuomenė suskaldyta. Kas prisiims atsakomybę? Ar būdas „Skaldyk ir valdyk“ mūsų šalyje tampa norma?