Lietuviai su Baltarusija tiesia naujus tiltus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2022-01-24 04:39:00, skaitė 308, komentavo 3

Lietuviai su Baltarusija tiesia naujus tiltus

Springdamas, „elitas“ per vieną savaitę prarijo antrą karčią piliulę (po to, kai buvo nušvilptas sausio 13-ąją). Lietuvos piliečiai sausio 17-20 d. susitiko su Baltarusijos UR ministru, Parlamento vadovybe ir visuomenės atstovais. Ir pasakė jiems: „Mes nesutinkame su oficialaus Vilniaus karo propaganda. Norime taikos ir gerovės. Ir mūsų – labai daug.“

Bet tai dar ne viskas. Spaudos konferencijoje sausio 21 d. delegacijos atstovai pristatė konkrečius vizito vaisius. Prasideda tiesioginis visuomenių dialogas, apeinant į bunkerį užsiraususį „elitą“. Pilietinė visuomenė ima tiesiogiai megzti su baltarusiais kultūrinius santykius, ekonominius ir kitus ryšius. Tam tikslui kuriasi nauja pilietinė organizacija „Geros kaimynystės forumas“.

Vasario 12 d. jo atstovai vyksta į Minską, kur rengiamas Baltarusijos Liberalų demokratų partijos kongresas. Kongreso organizatoriai kviečia lietuvius pasinaudoti šia platforma tiesioginiam piliečių dialogui visomis temomis, kurios domina.

O vasarį-kovą baltarusiai kviečia jau Lietuvos verslo atstovus į verslo misiją Baltarusijoje. Jie kviečia atvykti, kalbėtis, ieškoti bendrų verslų galimybių. Jie yra atviri ir laukia atvirų svečių iš Lietuvos.

Be to, mes tiesiame ir informacinius tiltus: keisimės ekspertais, rengsime tele-tiltus ir gyvas konferencijas. Šias ir kitas naujienas stebėkite šiuose „youtube“ kanaluose: „algirdas paleckis“, „kazmieras juraitis 3“, „ekspertai.eu“, „Būkime vieningi“. Taip pat feisbuko puslapyje „Visuomeninis judėjimas Teisingumo Aušra“, „Mūsų TV„. Gerąją kaimynystės žinią mums taip pat padeda skleisti Laurynas Ragelskis ir daugelis daugelis kitų visuomenininkų. Taip pat dėkojame visiems, kas parėmėte mūsų iniciatyvą ir ketinate toliau ją remti.

Erika Švenčionienė, visuomenininkė, „Geros kaimynystės forumo“ viena iš iniciatorių