Konservatoriai pakvietė SLAPTŲ DERYBŲ Lietuvos šeimų sąjūdį "dėl Vasario 16 šventimo"

Autorius: Lietuvos Šeimų Sąjūdis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-01-27 00:13:00, skaitė 850, komentavo 28

Konservatoriai pakvietė SLAPTŲ DERYBŲ Lietuvos šeimų sąjūdį

Lietuvos šeimų sąjūdis. Pareiškimas dėl konservatorių kvietimo
2022 m.sausio 26 d.

Lietuvos šeimų sąjūdis gavo konservatoriaus Justo Džiugelio kvietimą, neabejotinai suderintą su partijos vadovybe, susitikti ir tartis dėl vasario 16-sios minėjimo. To paties Seimo nario, kuris viešai pareiškė, kad "tradicinės šeimos yra erkės, kurios susirinks Vingio parke gegužės 15 d.". Susitikti kviečiama slapta nuo visuomenės, vienoje iš Vilniaus bažnyčių patalpų.

Tokį kvietimą iš tokio asmens laikome provokacija ir pasityčiojimu iš Lietuvos šeimų ir visuomenės. Suprantame, kad dabar konservatoriams svarbiausias dalykas pasaulyje yra reabilituoti žmonių akyse Tautos atgimimą ir Nepriklausomybės atkūrimą privatizavusį asmenį ir užtikrinti jam galimybę ir toliau netrukdomai sakyti žmonėms pamokslus iš Signatarų namų balkonėlio.

Jokios veidmainiškos atgailos nepanaikins tos paniekos ir begalinės neapykantos savo žmonėms, kurią tas asmuo yra ne kartą viešai pareiškęs ir Lietuvai jo veiksmais padarytos žalos. Mes, skirtingai nuo konservatorių, nesame privatizavę Lietuvos žmonių nuomonės ir negalime jiems uždrausti reikšti savo vertinimus.

Laikas suprasti, kad politikai yra atsakingi ir atskaitingi visuomenei. Piliečių reiškiamas viešas pritarimas ar nepritarimas jų veiksmams yra normali demokratinių valstybių viešojo gyvenimo dalis.

Nei vienas politikas pasaulyje nuo plojimų ar švilpimo dar nenumirė, tai laikoma neleistinu dalyku tik diktatūrose, su kuriomis nepatenkinti savo piliečių reakcija į jų veiksmus laikinieji Lietuvos teritorijos administratoriai dieną naktį nepaliaujamai "kovoja".

Valstybinės šventės turi būti paminėtos atsižvelgiant į žmonių nuomonę, lygiai dalyvaujant ir pasisakant visoms visuomenės grupėms. Švenčių rengimo scenarijai neturi būti privatizuoti valdančiųjų partijų ir paversti jų viešųjų ryšių akcijomis ir valdžios bei atskirų asmenybių garbinimo spektakliais, kas ir yra pagrindinė piliečių nepasitenkinimo priežastis.

Slapta derėtis dėl valstybinių švenčių minėjimo su valstybės ir Tautos išdavikais, priėmusiais antikonstitucinį valstybinės lietuvių kalbos žlugdymo įstatymą, įvedusiais diktatūrinį režimą, piliečių segregaciją ir diskriminavimą, naikinančiais valstybingumą ir laužančiais Konstituciją, nesirengiame.

Mes sutiksime Lietuvos valstybės atkūrimo dieną be politikų veidmainystės, su Lietuvos žmonėmis - oriai, be pompastiškos valdžios patetikos ir laisvai.

Raimondas Grinevičius
Lietuvos šeimų sąjūdžio pirmininkas