Vergas, kuris nepripažįsta, jog yra vergas, yra dvigubas vergas

Autorius: Nepatogus rašytojas Šaltinis: https://www.facebook.com/nepat... 2022-02-11 15:13:00, skaitė 467, komentavo 2

Vergas, kuris nepripažįsta, jog yra vergas, yra dvigubas vergas

"Nepaisant visų apsimestinių pastangų palengvinti darbuotojų padėtį, visi mūsų pasaulio darbininkai paklūsta nekintamam geležiniam įstatymui, pagal kurį jie turi tik tiek, kad šiaip ne taip pragyventų, nuolat jaustų poreikį dirbti ir įstengtų triūsti savo šeimininkų, t.y. užkariautojų ir pavergėjų, labui."

Iš Levo Tolstojaus knygos "#Dievo_karalystė_jumyse"

Štai kodėl niekada eilinis darbo žmogus, kuris priklauso nuo sąžiningai uždirbamo atlyginimo, sąžiningai moka mokesčius, niekada negyvens gyvenimo, kuris leistų nejausti įtampos ir galbūt leistų išsigelbėti iš užburto rato. Viskas taip apskaičiuota ir sukonstruota tam, kad žmogus tame užstrigtų, ir net jei jaustų nepasitenkinimą, pyktį dėl šios neteisybės, taip ir liktų tame, kame yra, nes keistai "žino", jog kitaip neišgyvens.

Tai ir yra kontrolė. Proto kontrolė.

Kai jautiesi negalintis nieko pakeisti, o ryžtis ryškesniam savo gyvenimo pokyčiui per baugu, nes ne saugu, lieka itin sunki dalia - dirbti darbą, kurio nemėgsti tam, kad kažkaip išgyventum, įdurtum galą į galą.

Esančius tokioje padėtyje žmones, kurie jaučiasi išduoti ir įkalinti jiems nuo gyvenimo pradžios įdiegtoje propagandinėje gyvenimo vizijoje, galima pasistengti suprasti.

Tampa labai aiškus ir suprantamas jų pyktis ir nusivylimas, neviltis ir neapykanta pirmiausia sau, savimi ir tik po to valdovais ir valdininkais.

Ir visame tame paveiksle galima iškart suprasti, kad vieniems švilpimas yra nevilties ir bejėgiškumo išraiška prieš tai, ko jautiesi negalįs sustabdyti, kitiems - savotiškas žygis prieš valdžią, ištrūkimas iš programos "protestuoti gėda".

Mus pavertė vergais ir tai padarė labai, labai seniai. Taip seniai, kad vergas nė nelaiko savęs vergu. O vergas, kuris nepripažįsta, jog yra vergas, yra dvigubas vergas.

Ir jei švilpimas nors kiek uždegs tikėjimą, jog "galiu, galim būt laisvi, laisvi nuo priespaudos, laisvi nuo vergiško mąstymo, programų, gyvuliškumo, būt laisvi ir mylintys gyvenimo reiškinį", švilpkit ir kuo garsiau!

Tik viena sąlyga - likit stebėtojais. Jei pavyks.

P.S.

Bet jūs žinot mane, aš esu šalininkas vidinio pokyčio. Taip pat suprantu, kas yra #minios_psichologija ir kaip žmonėmis manipuliuoja, ypač tais, kurie pikti ir nusivylę, manipuliuoja tie, kurie siekia savo tikslų, tikrai ne to, ko siekiat jūs, todėl įmatydamas klastą bandau perspėt. Šioje vietoje esu naivuolis 1000%.

Matau, kaip jūs to nepriimat, iškart imat mane laikyt priešu, tad aiškiai suprantau - jums reikia šių patirčių, kad galėtumėt suprasti dalykus plačiau.

Tad, pirmyn, darykit kaip sako jūsų širdis.