Tvoromis nuo liaudies atsitverdavo sovietiniai vadovai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-02-16 17:24:00, skaitė 605, komentavo 12

Tvoromis nuo liaudies atsitverdavo sovietiniai vadovai

Vasario 16 išvakarėse policija pranešė, kad šventinių renginių metu ketina didinti pareigūnų skaičių, tikrinti į Vilnių atvykstantį transportą, Pilies gatvėje įrengti barjerus.

Mes planuojame tam tikrose vietose įrengti fizinį barjerą, bet vėlgi, tas barjeras bus įrengtas ne tam, kad kažką skirtų, bet tam, kad jungtų ir kad padėtų žmonėms užtikrinti saugų praėjimą į renginio vietą ir išvykimą iš jos“, – sakė Generalinis policijos komisaras Renatas Požėla.

Daugelis iš jaunos kartos lietuvių dar nebuvo gimę, kai mes statėme „Komunizmą – šviesią žmonijos ateitį“. Daugelis todėl neatsimena paradus, skirtus Didžiajai Spalio socialistinei revoliucijai paminėti. Lietuvos Komunistų partijos CK sekretorius ir Ministrų Tarybos pirmininkas sakydavo kalbas, Lenino prospektu (dabar Gedimino) pražygiuodavo sovietinė kariuomenė, o įkandin jos eidavo darbo žmonių demonstracija. Aplink valdžios tribūna buvo vienas atitvarų kordonas, greta valdžios tribūnos (Prie Konservatorijos rūmų) ant mažesnio paaukštinimo, abipus jos, renginį stebėdavo išrinktieji. Iškilmių metu atitveriama būdavo visas kvartalas ir tikrinami leidimai.

Visuomenę „fašistais ir jedinstveninkais“ išvadinęs Vytautas Landsbergis Vasario 16 nutarė nuo žmonių atsitverti taip, kaip tai darydavo Sovietinė valdžia. Suprantama tai. Jis buvęs marksizmo dėstytojas ir visi šie barjerai ir tvoros, matyt, yra giliai įaugę į jo sąmonę. Antra, žmonės atsitveria tuomet, kai bijo. O bijoti juk yra dėl ko. Trisdešimt metų metodiškai buvo vykdomas lietuvių tautos genocidas ir Lietuvos valstybės turto išparceliavimas, valstybės praskolinimas. Šis genocidas epogėjų pasiekė per koronaviruso feikdemiją. V.Landsbergis – nusikaltimų prieš lietuvių Tautą organizatorius ir vykdytojas Nr.1, šių nusikaltimų juodasis kardinolas, šlykščiai kikenantis ir  nuolatos ant Tautos besituštinantis pačiais bjauriausiais žodžiais ir įžeidimais.

Man jis primena kraujo prigėrusią utėlę, užšokusią ant Signatarų namų balkonėlio. Jei jis būtų protingas, nekiršintų daugiau visuomenės, tačiau, kas galėtų tai paneigti, jis yra užsienio jėgų valdomas, įsislaptinęs 75 metams, todėl toliau kenkia Lietuvos valstybei.

Tuščias Landsbergio kalbas esu klausęs ne kartą, dar tuomet, kai jį laikiau lyderiu. Dabar aš jį laikau kenkėju, kirminu, graužiančiu Lietuvos valstybės medžio kamieną. Manau, kad jis turi nešdintis lauk nuo balkonėlio. Taip būtų protingiausia, bet jis nori ir toliau skaldyti Lietuvą, jai kenkti.

LDiena.lt Kaip atrodė Pilies gatvė ir jos prieigos vasario 15-osios vakare:

https://youtu.be/oEIKhc_26N4