Pagaliau visi studentai turės lygias teises!

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/02/18/pa... 2022-02-19 03:56:00, skaitė 743, komentavo 2

Pagaliau visi studentai turės lygias teises!

Vasario 17 d. Darbo partijos pranešime spaudai teigiama, jog „Sveikatos ministras Arūnas Dulkys pagaliau pripažino, kad visi studentai turi teisę tęsti studijas kontaktiniu būdu, dalyvauti eksperimentų, laboratorijų veiklose, gyventi bendrabučiuose. Visa tai iki šiol buvo neprieinama tiems, kurie nebuvo persirgę COVID-19 liga arba buvo nepasiskiepiję.“

Seimo Darbo partijos frakcijos nario Aido Gedvilo teigimu, toks sveikatos ministro sprendimas patvirtino, kad darbiečiai, kritikuodami studentų teisių apribojimus, buvo teisūs.

„Pagaliau grąžintas teisingumas. Džiaugiamės šiuo sprendimu ir manome, kad kiekvienas turi teisę dirbti, mokytis ir gyventi Lietuvoje nepriklausomai nuo to, kokia liga jis dar nėra susirgęs ar nuo ko nėra skiepytas. Tokios nuoseklios pozicijos Darbo partija laikėsi nuo pradžių, tad džiaugiamės, kad pagaliau studentai atgavo savo teises ir gali grįžti į visavertes studijas“, – teigia A. Gedvilas.

Aidas Gedvilas | asmen. nuotr.

Aidas Gedvilas | asmen. nuotr.

Studentams, norintiems grįžti į studijas, praktiką ir bendrabučius, anot parlamentaro, pakaks parodyti raštą, kurį atsiuntė sveikatos apsaugos ministras.

„Rašte rašoma, kad visiems aukštųjų mokyklų studentams, nepriklausomai nuo jų pasiskiepijimo COVID-19 vakcina, persirgimo COVID-19 liga fakto, turi būti sudarytos vienodos sąlygos siekti aukštojo mokslo, gyventi bendrabučiuose, dalyvauti paskaitose, egzaminuose. Pagaliau ministras mus išgirdo. Visada sakiau, kad bendras sutelktas darbas anksčiau ar vėliau duoda savo rezultatą. Tad sveikinu visus studentus“, – teigia Seimo narys A. Gedvilas.