Vasario 16-ąją Visatos Valdovo "palaikymui" buvo iš anksto puikiai pasiruošta

Autorius: Antanina Strumilienė Šaltinis: https://www.facebook.com/strum... 2022-02-19 04:10:00, skaitė 782, komentavo 4

Vasario 16-ąją Visatos Valdovo

– Mazel tov, šunauja!

Ar žinote, kokiu būdu Vasario 16 - ąją buvo organizuotas "galingas" Landsbergio kalbos "palaikymas" ir jam skirti "aplodismentai"? Kurtinančiai garsūs plojimai ir skanduotė "AČIŪ AČIŪ" vos tik pasirodžius Landsbergiui balkone, pasklido IŠ GALINGOS, KOKYBIŠKOS GARSO APARATŪROS, kadangi buvo pristatyta ištisi blokai garso kolonų su plojimų įrašais.

Visatos Valdovo "palaikymui" buvo iš anksto puikiai pasiruošta.  Nušvilpti Senelį - šansų neliko.

Minioje stovėję žmonės apstulbo - oras žvarbus, žmonės stovi su pirštinėmis, plojančių ir skanduojančių - yra, bet nedaug, o garsas - kurtinantis. Iš kur? Viskas paaiškėjo netrukus.

"Afigienai" daug buvo pristatyta kokybiškos, galingos garso aparatūros pusrūsio lygyje. "Palaikymas" Seneliui buvo suorganizuotas kokybiškų garso įrašų ir galingos aparatūros pagalba. Už mokesčių mokėtojų pinigus, beje.

Plojimų perkūnija sklido per visą Vilnių, nors iš tikrųjų plojo vos vienas kitas žmogus. Tuo pačiu metu aidėjo ir kurtinantis, iš garsiakalbių sklindantis "Ačiū, Ačiū". Šitas falšas "vainikavo" visą balkonėlio spektaklį ir sukėlė pasibjaurėjimą. Ar įmanoma sugalvoti šlykštesnį vaizdą?

Gėda…

Surežisuota buvo viskas. Melas visur. Švilpkit kiek norit, Senelio - nenušvilpsit. "Va kokį palaikymą jis turi. Argi nematot? Televizijos transliuoja, žmonės ploja, tautiečiai "palaiko", aplodismentų "audra" nugriaudi toli. O Jūs - pašvilpkit." Ar įmanoma sugalvoti gėdingesnį vaizdą?

Ne mažiau pasibaisėtinai atrodė ir tai, kad "blondinių" vyriausybė leido sau pasityčioti ir iš Basanavičiaus, ir iš Smetonos, ir iš kitų 1918 m. Nepriklausomybės akto signatarų.

Aktoriai buvo aprengti kaip klounai, primityviausiai, tekstas pašiepė kiekvieną iš jų. Pasidarė šiurpu ir graudu iki negalėjimo, - sako Gita J. , - kas valdo mūsų šalį, jeigu leidžia tyčiotis iš tokių šventų dalykų ir aukso raidėmis istorijon įrašytų asmenybių.

Žmonės stovėjo ir kikeno.

Patyčios - šios valdžios dimensija, bet sulošta buvo per daug šlykščiai, atviromis kortomis.

Ir dar. Kas suteikė teisę eilinį kartą sumenkinti Prezidentą G. Nausėdą? Kas nurodė ir kas sugalvojo Vasario 16 - osios minėjimo metu parodyti jam nepagarbą? Kas? Juk tuo pačiu rodoma nepagarba Lietuvai.

Ar gali būti tokių "kliauzių" Prezidento kalbos metu, kaip mikrofonų ar įgarsinimo "atsijunginėjimas”, kad Prezidentas kalbėtų tik pats sau. Arba nesuvokiamo garsumo NATO naikintuvų "sveikinimas" Prezidento kalbos metu. Kas atsakingas už tokias "kliauzes"? Sutapimų tokiais atvejais nebūna, nes jų tiesiog per daug.

Peršasi viena mintis - buvo eilinį kartą suplanuota Prezidentą pažeminti, o Landsbergį iš pačios kebliausios padėties "išsukti".

Vasario 16 - osios "bajeriukai" tokie, kad verkti dar anksti, bet juoktis jau nesinori. Jeigu valstybinės šventės metu panašūs dalykai būtų nutikę kur nors provincijos kultūros centre, iš darbų sekančią dieną lėktų visi - iki centro direktoriaus.

Arba, kaip suprasti, kai Prezidentūroje, giedodamas himną, garsus daininkas "supainioja" himno žodžius ir jaučiasi lyg niekur nieko? Ir vadovavimą himno giedojimui turi perimti pats Prezidentas Nausėda. Kas tai? Kaip vadinasi tokie valstybinės šventės "apeiginiai elementai"?

O ką minėjimo metu veikė policija ir kiek jos buvo, matosi iš nuotraukų.

Nuotraukoje: Vasario 16 - osios minėjimas Kaune 1989 m.

Aiškiai matosi, kur stovi senelis, iškovojęs Lietuvai laisvę. Juk matote.

Jis stovi už nugaros, antroje eilėje. Jis visada slėpėsi ir tebesislepia už kitų, bet laurus visada skinasi sau vienas. Nes tokia yra prigimtinė šio senelio savybė.

Tebus pagarbintas Jo vardas.