Rusija pripažino Donecko Liaudies Respubliką ir Lugansko Liaudies Respubliką

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-02-22 10:16:00, skaitė 632, komentavo 38

Rusija pripažino Donecko Liaudies Respubliką ir Lugansko Liaudies Respubliką

Vakar, 21 vasario 2022 metų 22:40 val, Rusijos valstybės vadovas pasirašė Įsaką Nr. 71 (dekretą) „Dėl Donecko Liaudies Respublikos pripažinimo“ ir Įsaką Nr. 72 „Dėl Lugansko Liaudies Respublikos pripažinimo“.

Taip pat Vladimiras Putinas ir DLR vadovas Denisas Pušilinas pasirašė Rusijos Federacijos ir Donecko Liaudies Respublikos draugystės, bendradarbiavimo ir savitarpio pagalbos sutartį.

Rusijos prezidentas ir LPR vadovas Leonidas Pasečnikas pasirašė Rusijos Federacijos ir Lugansko Liaudies Respublikos draugystės, bendradarbiavimo ir savitarpio pagalbos sutartį.

Pasibaigus pasirašymo ceremonijai, Vladimiras Putinas kalbėjosi su Denisu Pušilinu ir Leonidu Pasečniku.

Vertimas į lietuvių kalbą:

RUSIJOS FEDERACIJOS PREZIDENTO
ĮSAKAS

Dėl Donecko Liaudies Respublikos ir Lugansko Liaudies Respublikos pripažinimo

1. Atsižvelgiant į Donecko, Lugansko Liaudies Respublikos žmonių valią, Ukrainos atsisakymą taikiai išspręsti konfliktą pagal Minsko susitarimus, pripažinti Donecko, Lugansko Liaudies Respubliką suverenia ir nepriklausoma valstybe.

2. Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijai pravesti derybas su Donecko, Lugansko pusėmis dėl diplomatinių santykių užmezgimo ir pasiektą susitarimą įforminti atitinkamais dokumentais.

3. Pavesti Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijai su Donecko, Lugansko pusėmis, dalyvaujant suinteresuotoms federalinėms vykdomosios valdžios institucijoms, surengti derybas dėl draugystės, bendradarbiavimo ir savitarpio pagalbos sutarties projekto parengimo ir pateikti pasiūlymą dėl jos pasirašymo.

4. Dėl Donecko, Lugansko Liaudies Respublikos vadovų kreipimosi į Rusijos Federacijos gynybos ministeriją iki šio dekreto 3 dalyje nurodyto susitarimo sudarymo, Rusijos Federacijos ginkluotoms pajėgoms užtikrinti taikos palaikymo funkcijas Donecko, Lugansko Liaudies Respublikos teritorijoje.

5. Šis nutarimas įsigalioja nuo jo pasirašymo dienos.

Čia Įdomiausi yra 4 įsakų punktai: Rusijos Federacijos ginkluotoms pajėgoms užtikrinti taikos palaikymo funkcijas Donecko, Lugansko Liaudies Respublikos teritorijoje.

Rusijai pripažinus šias respublikas suvereniomis valstybėmis, karinis konfliktas tarp Ukrainos ir DLR, LLR iš vidinio konflikto - pilietinio karo - virsta tarpvalstybinių konfliktu, arba tiesiog karo paskelbimu DLR ir LLR iš Ukrainos pusės.  

Kaip Rusija užtikrina ir palaiko taiką valstybėse, kurios prašiusė jos pagalbos, galima matyti iš jos veiksmų Sirijoje ir Kazachstane, kur nesiterliojama su nei su teroristais keliančiais grėsmę ir valstybei, ir gyventojams, nei su vidiniais priešais. 

Jei Ukraina pradės atvirą karą su DLR ir LLR, tai reiškia jos valstybingumo galą, apie ką fašistinė Ukrainos chuntą buvo ne kartą perspėta.

https://youtu.be/LtQIHBY7KzI

Rusijos Federacijos Prezidento kreipimasis