Lietuvoje įsiveisę betaučiai rusofobai pratrydo: "Putinas davė nurodymą pulti Ukrainą!"

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/02/22/pu... 2022-02-22 17:47:00, skaitė 797, komentavo 18

Lietuvoje įsiveisę betaučiai rusofobai pratrydo:

Vasario 21 d., pirmadienio vakarą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsakymus – įvesti Rusijos kariuomenę į Ukrainos Luhansko ir Donecko sritis, esą, siekiant užtikrinti „taikos palaikymą“ vadinamose Donbaso ir Luhansko „respublikose“.

V. Putino pasirašytuose įsakuose teigiama, kad Rusijos kariuomenė „taikos palaikymą“ vykdys „iki draugystės, bendradarbiavimo ir savitarpio pagalbos sutarčių sudarymo”.
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas savo Feisbuko puslapyje patvirtino, kad agresija prieš Ukrainą prasidėjo.

Prieš tai V. Putinas tą patį pirmadienio vakarą pasirašė įsaką dėl Kremliaus palaikomų separatistų užgrobtų teritorijų nepriklausomybės pripažinimo.

Prieš pasirašydamas šį įsaką V. Putinas per TV kreipėsi į Rusijos tautą kaltindamas „Ukrainoje valdžią užgrobusį režimą“ Minsko susitarimų nesilaikymu ir nuolatiniu įtampos kurstymu Donbase. V. Putinas teigė, kad Ukrainos nacionalistinė vadovybė nuolat vykdo išpuolius prieš atsiskyrimo siekiančius regionus ir žudo nekaltus žmones…

Šį V. Putino sprendimą dėl separatistinių respublikų pripažinimo iškarto pasmerkė: Europos Sąjunga, NATO, Jungtinės tautos ir Europos šalių vadovai.

Po Rusijos veiksmų nukreiptų prieš Ukrainą, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sušaukė skubų Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdį, po kurio išplatino viešą kreipimąsi.

„Paskutiniai Rusijos veiksmai yra mūsų valstybės suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimas. Visa atsakomybė už šių sprendimų pasekmes tenka Rusijai“, – sakė Ukrainos prezidentas V. Zelenskis.

V. Zelenskis pranešė apie Ukrainos iniciatyvą sušaukti nepaprastąjį „Normandijos kvarteto“ viršūnių susitikimą, Rusijai pripažinus separatistines Ukrainos teritorijas.

„Buvo inicijuotas nepaprastasis Normano ketverto viršūnių susitikimas“, – sakė Zelenskis po Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdžio. Jis pridūrė, kad dabartinėje padėtyje Ukraina iš savo partnerių tikisi aiškių ir veiksmingų paramos žingsnių.

„Tikimės aiškių ir veiksmingų paramos žingsnių iš mūsų partnerių“, – sakė V. Zelenskis..

„Labai svarbu dabar pamatyti, kas yra tikrasis mūsų draugas ir partneris, o kas ir toliau gąsdins Rusijos Federaciją žodžiais, – sakė jis. – Mes esame savo žemėje“, – sakė Ukrainos vadovas.

V. Zelenskis pabrėžė, kad Ukraina pasisako už taikų konflikto sureguliavimą.

„Mūsų partneriai mus palaiko. Pagal JT Chartijos 51 straipsnį Ukraina pasilieka teisę į individualią ir kolektyvinę savigyną”, – sakė Ukrainos prezidentas.

Donecke pasirodė karinės technikos kolonos

Antradienio naktį, praėjus kelioms valandoms po to, kai V. Putinas pasirašė įsakus siųsti kariuomenę į Rytų Ukrainą, netoli Donecko jau pasirodė karinių transporto priemonių kolonos, susidedančios iš tankų ir šarvuočių. Pasak „Reuters“ pranešimo, jokių skiriamųjų ženklų ant karinės technikos įžvelgti nepavyko.

Karinę techniką nufilmavo ir „Aljazeera“ žurnalistai:

Užsienio žiniasklaidos agentūros pranešė, kad praėjus kelioms valandom po to kai V. Putinas pasirašė įsakus nurodančius kariuomenei brautis į Ukrainą, buvo pastebėti link Donecko judantys dešimtys rusų tankų bei artilerijos pabūklų, kuriuos traukė sunkvežimiai ir kariniai automobiliai. J

Ir nors V. Putino kariuomenė jau peržengė Ukrainos sieną, Jungtinių Tautų Saugumo Taryba pasmerkusi šiuos Rusijos veiksmus juos vis dar vadina „pretekstu karui“.