Rusijos gynybos ministerija: Mariupolyje Ukrainos naciai slepia šaudymo punktus namuose su užrašais "Čia vaikai!"

Autorius: Kalvis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-08 00:53:00, skaitė 225, komentavo 0

Rusijos gynybos ministerija: Mariupolyje Ukrainos naciai slepia šaudymo punktus namuose su užrašais

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad Ukrainos nacionalistai pastatė šaudymo taškus namuose su užrašu "Čia vaikai!"

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį, kovo 7 d., paskelbė apie naują Ukrainos nacionalistų grupių taikomą taktiką. Apie tai brifingo metu kalbėjo oficialus Krašto apsaugos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas. Brifingo transliacija pasiekiama čia.

https://vk.com/mil?w=wall-133441491_509869

Anot Krašto apsaugos ministerijos, Mariupolyje naciai šaudymo punktus stato pastatuose su užrašais „Nešaudyk – yra vaikai!“.  „Žmonės ant namų sienų ir durų verčiami rašyti dažais „nešaudyk – čia vaikai!“ Tačiau naciai, pasitelkę teroristinę taktiką, savo šaudymo punktus dislokuoja namuose su užrašais „nešaudyk – čia vaikai! ““, – sakė Konašenkovas. Oficialus Krašto apsaugos ministerijos atstovas kalbėjo apie Mariupolyje likusių civilių bėdą. Anot Konašenkovo, jie priversti slėptis rūsiuose, o dėl elektros ir dujų trūkumo maistą gaminti lauke ant laužų.

Anksčiau Rusijos prezidento Putino padėjėjas Vladimiras Medinskis kalbėjo apie atvejus, kai Ukrainos nacionalistų grupuotės civilius naudoja kaip „žmogiškąjį skydą“ ir tokius veiksmus vertino kaip karo nusikaltimus.

Detalės čia: https://www.kp.ru/online/news/4656032/