Valanda iki Apokalipsės. Vis daugiau įrodymų, kad Rusijos specialioji operacija išgelbėjo didelę pasaulio dalį

Autorius: Kalvis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-09 21:08:00, skaitė 941, komentavo 3

Valanda iki Apokalipsės. Vis daugiau įrodymų, kad Rusijos specialioji operacija išgelbėjo didelę pasaulio dalį

Ukrainoje, vadovaujant JAV, buvo sukurtas tikras biologinis ginklas • Aleksandras GRIŠINAS

Rusijos gynybos ministerija paskelbė naują dokumentą apie Ukrainos vadovybės ir tiesioginės karinės vadovybės ketinimus Donbaso atžvilgiu. Tai originalus slaptas Ukrainos nacionalinės gvardijos vado Mykolo (Nikolajaus) Balano įsakymas, jo pasirašytas 2022 metų sausio 22 dieną. Dar kartą – ne kopijos, o originalus dokumentas su visais autentiškais atsakingų asmenų parašais.

Kuo šis dokumentas ypatingas?

DRANG NACH OSTEN

Tai dar ne įsakymas pulti Donbasą (ateis laikas ir toks atsiras mūsų žinioje), o įsakymas dėl Nacionalinės gvardijos 4-osios operatyvinės brigados atskiros bataliono-taktinės grupės paruošimo ir kovinio koordinavimo. vykdyti kovines (specialiąsias) užduotis vadinamojoje operacijoje Jungtinės pajėgos Donbaso regione.

Koordinacinės pratybos vyko Lvovo srityje Javorivo poligone, kuriame buvo saugoma didžioji dalis iš JAV Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduotų dževelinų ir kitų modernių ginklų. Pratybos turėjo praeiti pagal „NATO standartų“ programą ir paruošti grupės kovotojus psichologiškai, fiziškai, išmokyti kovinės taktikos ir įgūdžių, kaip elgtis su svetimais ginklais. Be to, ši BTG turėjo veikti kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 80-osios atskiros oro desantininkų brigados dalis. Iš kurio pavadinimo jau aišku, kokias užduotis atlieka šis ryšys. Tuo pat metu atskira įsakymo paragrafe buvo uždrausta siųsti užduotis Donbase atlikti tuos karius, kurie parodys „nepatenkinamus psichologinio testo rezultatus“. „Psichologinis stabilumas“ yra labai svarbus rodiklis baudėjams, kuriems civilių aukos turėtų tapti ne priežastimi gailėtis, o tam tikra abstrakcija, kuri neturėtų trukdyti atlikti užduočių.

Visus pasirengimus vadovybės iškeltiems uždaviniams spręsti buvo įsakyta baigti iki vasario 28 d. Dar savaite perkeliame grupę tiesiai į kovines pozicijas Donbase, porą dienų išsirikiuojame, kaip sakoma, kovinės rikiuotės ir pradedame aktyvų puolimą. Šiandien. Arba rytoj.

Remiantis visa logika, vasario 24 d. Rusijos pradėta specialioji karinė-politinė operacija, skirta denacifikuoti ir demilitarizuoti Ukrainą, išvengė naujos tragedijos Donbase. Pripažinkime, Ukraina tam ruošėsi.

Tačiau be to, kaip paaiškėjo, buvo ir kitų priežasčių būtent tokiems Maskvos veiksmams, kuriuos dabar stebime.

Po kiek koviniai virusai?

Oficiali Kinija paklausė, kada JAV pateiks paaiškinimus dėl 336 biologinių laboratorijų, kurias Vašingtonas valdo ir finansuoja visame pasaulyje. Tačiau greičiau ne Vašingtonas, o Pentagonas, JAV gynybos departamentas. 30 iš jų yra Ukrainoje.

Vertėjo pastaba: Taip pat vertėtų paklausti, o kiek jų yra Lietuvoje?

Iš anksčiau tos pačios Rusijos gynybos ministerijos cituojamų dokumentų paaiškėjo, kad Ukrainoje, vadovaujant JAV, buvo kuriamas tikras biologinis ginklas. Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos įsakyme laboratorijų vadovybė įsakyta sunaikinti visą tyrimų medžiagą ir pačius virusus bei kitus ligų sukėlėjus jau nuo Rusijos specialiosios operacijos pradžios. Kitą dieną, vasario 25 d., jie visi pranešė apie nuveiktus darbus ir negrįžtamą difterijos, salmoneliozės, juodligės, opų, maro ir kitų mirtinų ligų sukėlėjų sunaikinimą.

Nepaisant Rusijos liberalų žvygavimų ir juoko dėl šio Rusijos gynybos ministerijos pranešimo, šios informacijos tikrumą patvirtino ne bet kas, o pačios JAV.

– Ukrainoje yra biologinių tyrimų laboratorijos. Šiuo metu nerimaujame, kad Rusijos kariuomenė gali bandyti perimti jų kontrolę, – per posėdį JAV Senato Užsienio reikalų komitete buvo priversta pripažinti valstybės sekretorės pavaduotoja Victoria Nuland (ta pati, kuri laimingai įteikė sausainiai ir bandelės Maidane Kijeve). – Dirbame su Ukrainos puse, kad biologinių tyrimų medžiaga nepatektų į Rusijos pajėgų rankas.

Tai jau savaime yra pripažinimas, kad jie ten nesukūrė gripo lašų. Juk jei viskas nekenksminga, tai kam naikinti mėginius ir taip stengtis, kad jie „nepatektų į rusų rankas“.

Beje, amerikiečiai labai domėjosi „Bayraktara“ bepiločiais orlaiviais, ar skrydžio metu iš jų techniškai įmanoma purkšti aerozolius, tą patvirtina ir kiti dokumentai. Tikriausiai per sėjos akciją norėjo padėti ukrainiečiams trąšomis.

Jei kam nors to neužtenka. Tada čia kažkas dar baisesnio.

"KAS PASAKĖ "Nešvari" BOMBA? Prisiekiu ŠVARI, PATS JĄ PLOVIAU"

Prisiminkime, kad šiais metais Miunchene vykusioje saugumo konferencijoje Zelenskis sakė, kad atsisakius pagalbos Ukrainos saugumui užtikrinti, Kijevas gali pasitraukti iš Budapešto memorandumo. Kuris patvirtina Ukrainos nebranduolinį statusą. Ne, Ukrainos politikai ne kartą kalbėjo apie būtinybę atgaivinti branduolinę programą šalyje, tačiau tokį pažadą dabartinis valstybės vadovas davė pirmą kartą.

Ir tai, sprendžiant iš daugybės įrodymų, nebuvo nei blefas, nei tuščias grasinimas. Kaip matyti iš daugelio patikimų šaltinių, SVR ir GRU turi dokumentais pagrįstų įrodymų, kad tokia programa jau buvo įgyvendinta. Be to, buvo sukurti dviejų tipų užtaisai: plutonio ir urano. Pagrindinis vaidmuo projekte buvo priskirtas Nacionaliniam centrui „Charkovo fizikos ir technologijos institutas“, kuris iš esmės turėjo eksperimentinę bazę, skirtą ginklų klasės plutoniui gauti iš panaudotų reaktorių šiluminių mazgų. Darbai buvo atliekami ir Černobylio atominės elektrinės zonoje, kur jų darbus slėpė padidėjęs radiacinis fonas. Projekto darbe dalyvavo ir Kijevo Branduolinių tyrimų institutas, ir Organinės chemijos institutas.

Kijevo ir Charkovo dokumentai vis dar laukia, kol bus pateikti, tačiau Zaporožės AE darbuotojai jau patvirtino, kad tokie darbai elektrinėje buvo atlikti, o TATENA inspektoriai iš įdarbintų vietinių darbuotojų savo ataskaitose jų neatspindėjo. Įvairiais vertinimais, branduolinis sprogstamasis užtaisas Ukrainoje gali būti sukurtas per kelių mėnesių – poros metų laikotarpį. Ukraina taip pat turi nešėjus, kurie leistų nugabenti užtaisą jei ne į Maskvą ir Sankt Peterburgą, bet bent į Belgorodą, Kurską, Voronežą, Rostovą prie Dono, tiesa, labai ribotais kiekiais.

Kalbant apie vadinamąją „nešvariąją“ bombą, kuri naudojama užkrėsti teritoriją sprogstant įprastinei amunicijai, Ukraina jau turi tokią galimybę, atsižvelgiant į tai, kad Černobylio atominėje elektrinėje yra milžiniškas panaudoto branduolinio kuro ir atliekų kapinynas. Būtent siekiant užkirsti kelią tokiam sabotažui, kurį galima palyginti su teroristiniu išpuoliu prieš Černobylio atominę elektrinę ir Zaporožės atominę elektrinę (kur amerikiečiai tiekė plutonį), buvo įvesti Rusijos Nacionalinės gvardijos daliniai, kurie, beje, ten budi kartu su Ukrainos nacionaline gvardija.

Apskritai tiek GRU, tiek SVR duonos nevalgo veltui, nes informacija apie visa tai Rusijos prezidentui buvo pateikta laiku. Ko gero, dabar tai netgi gali atrodyti kaip kažkokia šventvagystė, bet gerąja prasme pasaulis turėtų būti dėkingas Rusijai už tai, kad ji taip laiku pradėjo karinę operaciją. Įsivaizduokite branduolinės galvutės detonaciją Rusijos teritorijoje ir kokios būtų to pasekmės.

Šaltinis: https://www.kp.ru/daily/27374/4555850/