Zero Hedge: Rusija grasina atakuoti NATO ginklų siuntas į Ukrainą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-03-13 19:52:00, skaitė 420, komentavo 0

Zero Hedge: Rusija grasina atakuoti NATO ginklų siuntas į Ukrainą

JAV portale Zero Hedge šiandien rašoma:

Sudarydamas prielaidas potencialiai didelei eskalacijai su Vakarų ir NATO valstybėmis, Kremlius šeštadienį perspėjo, kad Rusijos kariuomenė yra pasirengusi atakuoti Vakarų ginklų siuntas, toliau plūstančias į Ukrainą. Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas per valstybinę televiziją sakė, kad Vašingtonas pastarosiomis dienomis buvo informuotas, jog Maskva į Ukrainą įvažiuojančius ginklų tiekimo konvojus laikys "teisėtais taikiniais".

"Įspėjome Jungtines Valstijas, kad organizuotas ginklų pumpuravimas iš daugelio šalių yra ne tik pavojingas žingsnis, bet ir žingsnis, paverčiantis šiuos konvojus teisėtais taikiniais", - sakė S. Riabkovas komentaruose, kurie tapo griežtu perspėjimu Vakarams.

Jis pridūrė, kad Rusija oficialiai įspėjo "apie neapgalvoto ginklų, tokių kaip nešiojamosios oro gynybos sistemos, prieštankinių raketų sistemos ir pan.", perdavimo Ukrainai pasekmes. Jis pridūrė, kad, Maskvos požiūriu, JAV administracija į šiuos įspėjimus rimtai neatsižvelgė.

Likus kelioms savaitėms iki Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24 d., JAV ambasada Kijeve tviteryje paskelbė nuotraukas, kada nors atvyks didelė ginklų siunta. JAV įgaliojo Baltijos šalių sąjungininkus perduoti prieštankines raketas "Javelin" Ukrainos pajėgoms aprūpinti; tuo pat metu Jungtinė Karalystė išsiuntė daugybę transporto lėktuvų su šaudmenų ir ginklų sistemų kroviniais.

Taip pat manoma, kad didinamas priešlėktuvinių raketų "Stinger" tiekimas. Naujas Rusijos įspėjimas taip pat paskelbtas po JAV ir Lenkijos fiasko su MiG-29. Varšuva per anksti pasiūlė atiduoti visus savo MiG'us JAV, kad jie galėtų būti skraidinami į Ukrainą iš Ramšteino oro pajėgų bazės Vokietijoje.

J. Bideno administracija teigė, kad šis pasiūlymas buvo "netikėtas", o Pentagonas šį planą kategoriškai atmetė, sakydamas, kad rizika, jog NATO įsivels į tiesioginį konfliktą su Rusijos pajėgomis, būtų per didelė, nes lėktuvai turėtų įskristi į Ukrainą iš Vakarų, o tai keltų pavojų, kad gali kilti incidentas dėl susidūrimo ore.

Pastarojo meto mūšio vaizdo įrašai, regis, patvirtina, kad daugeliu atvejų įsiveržusius rusų tankus ir šarvuotąsias mašinas naikina ir išjungia Vakarų tiekiamos "Javelin" ir kitos priešlėktuvinės raketos, kurios yra Ukrainos kariuomenės rankose.

Be abejo, Kremlius dėl šių atakų kaltina Vakarus, nes jos vykdomos naudojant NATO tiekiamus pažangius ginklus.

Kai kuriais atvejais atrodo, kad ištisi rusų konvojai, patekę į pasalą siauruose koridoriuose, susmunka, kaip matyti pirmiau pateiktame vaizdo įraše, per pastarąsias dvi dienas sulaukusiame didelio žiniasklaidos dėmesio.

https://twitter.com/i/status/1502422981892530193

Breitbart pažymi, kad Vašingtonas jau daugelį metų tiekia Ukrainos kariuomenei "tankus griaunančius" raketas "Javelin", taip pat apmoko vietos pajėgas, kaip juos veiksmingai naudoti. Prieš konfliktą Maskva jau seniai perspėjo, kad tai didžiulė provokacija, ir paskelbė "raudoną liniją" dėl NATO karinės infrastruktūros išplėtimo į Ukrainą. Rusai, matyt, padidėjusį Vakarų ginklų tiekimą suprato kaip signalą apie artėjančią NATO karinę plėtrą šioje šalyje.

Tikėtina, kad visos naujos ir dabartinės Vakarų tiekiamos siuntos į Ukrainą gabenamos slaptomis priemonėmis, ypač dabar, kai Rusija faktiškai paskelbė "atvirą sezoną" bet kokiems išoriniams ginklų konvojams.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/russia-threatens-attack-nato-weapons-shipments-ukraine-legitimate-targets