Šimonytės ir landsbergiai padeda Putinui uždirbti milijardus – per Ukrainą toliau pumpuojamos rusiškos dujos į ES

Autorius: Aurimas Drižius Šaltinis: https://laisvaslaikrastis.lt/4... 2022-03-22 15:56:00, skaitė 174, komentavo 1

Šimonytės ir landsbergiai padeda Putinui uždirbti milijardus – per Ukrainą toliau pumpuojamos rusiškos dujos į ES

Kuo labiau šimonytės ir landsergiai veržia sankcijų kilpą kruvinam Putino režimui, tuo pastarajam geriau. Atrodo neįtikėtina, tačiau faktas – sankcijos rusams tik sukelia dujų ir naftos kainą, kurią moka LR gyvventojai. Mat rusai dujas ir naftą vis tiek parduoda, nepaisant šimonyčių ir armonaičių paskelbtų sankcijų, kad „daugiau nepirksim rusiškų dujų ir naftos“.

Pvz., nepaisant to, kad Ukrainoje nuo žemės paviršiaus šluojami ištisi miestai,  tačiau rusiškas dujotiekis per Ukrainą į ES veikia be sustojimų.  Kažkodėl net mūsų liaupsinami Ukrainos patriotai nesumoja to dujotiekio susprogdinti ir taip sustabdyti Putinui jo bambagyslę finansuoti karui su Ukraina. Šito aš niekaip nesuprantu – Ukraina pati transportuoja rusiškas dujas per savo teritoriją ir už tai gauna savo procentą, ir taip praktiškai pati finansuoja tų raketų, kurios griauna Ukrainos miestus, gamybą.

photo 2022 03 19 14 54 40

Глава украинской нефтегазовой компании „Нафтогаз“ сообщил, что газопровод, проходящий через Украину из России, пока не пострадал.

Сергей Макогон, генеральный директор компании-оператора ГТС Украины, отметил, что транзитный российский газ транспортируется в максимальном объеме согласно контракту, с суточной поставкой 109 млн кубометров.

Toks gudrutis Zelenskio patarėjas Oristoičius kviečia ukrainiečius partizaniniam karui, tačiau prie rusiškų  dujų vamzdžio liestis šiukštu negalima. Mat jis finansuoja ir tuos pačius  Zelenskį į prezidento postą pastačiusius Ukrainos oligarchus.

Aš tik niekaip nesuprantu, kaip turėtų jaustis Ukrainos kareivis, dedantis galvą už savo šalį, kai jo prezidentas ir jo šeimininkai uždirba milijardus iš šio karo. Juk dujų kaina pašokusi iki kosmoso.

Nepaisant to, kad JAV ir jų sąjungininkės sugriežtino sankcijas Rusijos eksportui, ne visos šalys yra pasirengusios prie jų prisijungti. Pavyzdžiui, visai neseniai didžiausia Indijos energetikos bendrovė iš Rusijos nusipirko 3 mln. barelių naftos, kuri bus pristatyta gegužės mėnesį (https://www.reuters.com/article/indian-oil-corpn-oil-russia-idCNL3N2VH29Q). Indai gavo naftos maždaug 20 JAV dolerių pigiau nei europietišką „Brent“ naftą. Tai didelė nuolaida. Įprastai tai būtų 5-7 JAV doleriai, tačiau atsižvelgiant į tai, kad nuo praėjusių metų rugsėjo naftos kaina dėl padidėjusios įtampos aplink Ukrainą šoktelėjo nuo 70 iki 110 JAV dolerių, Rusija vis dar yra pelninga net ir su 25 JAV dolerių nuolaida. Pripažinkite, kad parduoti naftą už 85-90 JAV dolerių yra daug įdomiau nei už 65-70 JAV dolerių. O atsižvelgiant į dujų kainas, kurios išskrido kažkur į kosmosą, nėra apie ką kalbėti.

Ukrainos teisininkė Tatjana Montian apibendrina:

Trumpai tariant, tai, ką sakiau: bausdami Rusiją, mes baudžiame save. Ir tai dar ne pabaiga: patys amerikiečių analitikai prognozuoja, kad naftos gavyba Rusijoje sumažės, nes Vakarų partneriai atsisakys pirkti naftą dabartiniu mastu, ir iš karto daro išvadą, kad šių naftos kiekių neįmanoma kompensuoti iš kitų vietų, o tai reiškia, kad kaina gali šoktelėti iki 200 JAV dolerių. Tai reiškia, kad kuo mažiau naftos, tuo ji brangesnė, o tai reiškia, kad Rusijos pajamos iš tokių sankcijų nesumažės, priešingai nei tų, kurie jas taiko, išlaidos. Tai savotiškas savęs kankinimas, ar ne?

Na, o kaip šioje situacijoje atrodo šimonytės ir landsbergiai?

Lietuvoje elektra ir dujos nuo liepos brangs drastiškai

Metinė infliacija vasarį siekė net 13,9 proc. ir buvo didžiausia visoje ES.
Valdžia kol kas nesiima ryžtingų žingsnių suvaldyti nesveiką kainų kilimą, o Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) įspėja: jei ji ir toliau nieko nedarys, jau nuo liepos vartotojai už elektrą mokės apie 50 proc. daugiau, už dujas – apie 200 proc. daugiau.

VERT pirmininkas Renatas Pocius Biudžeto ir finansų komiteto narius įspėjo: jei nebus imtasi jokių sprendimų, elektra ir dujos nuo liepos brangs drastiškai.

„Elektros sektoriuje kainos galėtų padidėti apie 50 proc. Gamtinių dujų sektoriuje, kadangi biržoje kainų augimas yra kur kas didesnis, tai nesiimant jokių sprendimų, kurie yra numatyti teisės aktuose, ar kitų sprendimų, dujų kainos galėtų augti nuo 100 iki apie 200 proc.“, – komentavo R.Pocius.

Na, bet iš tikrųjų, jeigu mes leidžiame su savimi daryti tokius cirkus, vadinasi, patys esame totalūs debilai, ir to nusipelnome