Kinijos KP dienraštis "Zhenmin zhibao": "JAV skleidžia melagingą informaciją ir kuria problemas"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-03-29 19:06:00, skaitė 361, komentavo 1

Kinijos KP dienraštis

Kovo 28 d. Kinijos Komunistų partijos dienraštyje "Zhenmin zhibao" (Ženmin žibao) paskelbtas redaktoriaus Deng Jie straipsnis "JAV skleidžia melagingą informaciją ir kuria problemas". Žemiau pateikiu šio straipsnio, nebūtinai sutampančio su mano nuomone, vertimą.

http://russian.people.com.cn/n3/2022/0328/c95181-10076732.html

Nuo pat Rusijos ir Ukrainos konflikto pradžios atskiros JAV ir Vakarų žiniasklaidos priemonės ir veikėjai ne tik neragino šalių derėtis ir siekti taikos, bet ir stengėsi kurti melą.

JAV vyriausybė ir tam tikros žiniasklaidos priemonės, prisidengdamos "žvalgybos informacija", nuolat skleidžia melagingas žinias ir kursto padėtį. Prieš prasidedant konfliktui kai kurios JAV žiniasklaidos priemonės paskelbė klaidingą informaciją. Iš karto po Pekino žiemos olimpinių žaidynių daugybė žiniasklaidos priemonių, remdamosi "žvalgybos informacija", išplatino informaciją, kad "Kinijos pusė perspėjo Rusijos pusę "neįsiveržti" į Ukrainą per Pekino žiemos olimpines žaidynes". Kai kurie JAV pareigūnai menkina KLR, pažymėdami, kad Kinija neketina dalyvauti bet kokio formato diplomatiniame Ukrainos klausimo sprendime". 

KLR nuolat atliko konstruktyvų vaidmenį sprendžiant konfliktą Ukrainoje, ragindama šalis siekti taikos ir derybų. O JAV skleidžia melagingą informaciją, naudojasi Ukrainos problema ir šmeižia Kiniją. 

Melo skleidimas neslepia JAV atsakomybės; priešingai, jis atskleidžia tikruosius JAV ketinimus pasinaudoti krizine situacija.