P. Saudargas. Putinas turi būti pribaigtas dabar

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/04/05/p-... 2022-04-06 02:15:00, skaitė 338, komentavo 21

P. Saudargas. Putinas turi būti pribaigtas dabar

Deja, Ukrainos tragedija neapsiribos Bučos skerdynėmis. Tik ką telefonu kalbėjomės su vienu ukrainiečių žvalgybos padalinio vadu, veikiančiu rytuose.

Padalinys, kovojantis fronte, rengiantis pasalas rusų konvojams, atgaunantis teritorijas. Jo žodžiai: „Atkovojus kaimą į akis krenta du dalykai: masiniai sušaudymai ir masiniai prievartavimai. Tris jaunas ukrainietes savaitę prievartavo orkų padalinys, o atsitraukdami pasiėmė su savimi. Jų motinos išėjo iš proto.“

Ko jis labiausiai prašo yra Javelinai. Kiti prieštankiniai ginklai gerai, bet… stabdant koloną, surengus pasalą ir atakuojant iš 500-600 m taikiniu tampi ir pats. Rusų tankai efektyviai atsišaudo iš 2 km. „Mes ir toliau kovosim, kaip galim, bet atsibodo būti savižudžiais.“ Todėl reikia toliveikių prieštankinių sistemų. Dabar ir daug.

Paulius Saudargas | lrs.lt, O. Posaškovos nuotr.

Paulius Saudargas | lrs.lt, O. Posaškovos nuotr.

Manau, laisvajam pasauliui pagaliau laikas iš esmės keisti požiūrį į Rusiją ir šį jos sukeltą iki pykinimo kruviną karą.

Kiekvienam Lietuvos politikui, parlamento, vyriausybės, o ir vietos lygiu ketinančiam susitikti su kitų šalių politikais, kviečiu perduoti tokias žinutes:

1 — Taip, niekas nenori ir nesiekia dar didesnio masto karinio konflikto. Tačiau remiant Ukrainą kviečiu mintyse įsivaizduoti, kad NATO (ar viso demokratinio pasaulio) karas su Rusija jau vyksta, kad mes kariaujame savo karą, kurio fronto linija yra Ukrainoje.

Įsivaizduoti, kad Rusija jau paskelbė karą Lenkijai, Baltijos valstybėms, Vokietijai, Prancūzijai ir t.t.

Įsivaizduoti, kad Kremliaus raketos rytoj bombarduos mūsų miestus, o orkai prievartaus ir žudys mūsų vaikus. Tada finansų, ginklų ir sankcijų tiekti adekvačiai tokiam įsivaizdavimui.

2 — Laikas nėra mūsų pusėje. Putinas žudo civilius ne tik su tikslu įbauginti, bet ir to sustabdymą parduoti Vakarams kaip derybinę poziciją.

Žiūrėkit, mes galime sustabdyti gyvenamųjų namų bombardavimus, civilių šaudymus ir ukrainiečių mergaičių prievartavimus JEIGU. Ir Vakarai pirks šitą? Vakarai nenori aktyvaus karo, Vakarai bijo platesnės eskalacijos.

Vakarai sutiks su trečdalio Ukrainos okupacija ir džiūgaus, kad nebeskrenda raketos? Išjungs sankcijas?

Ne. Tai nebus laisvojo pasaulio laimėjimas. Putinas turi būti pribaigtas dabar. Be jokių sąlygų. Ir jei pasaulis nori tai padaryti ukrainiečių rankomis, į tas rankas turi įdėti adekvačius ginklus. Šiandien.

3 — Europa turi visiškai atsisakyti energetinių resursų importo iš Rusijos. Lietuva įrodė, kad tai įmanoma.