Putinas fiziškai naikina dolerį !

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-04-09 00:31:00, skaitė 685, komentavo 40

Putinas fiziškai naikina dolerį !

Kodėl pas vakaroidus prasidėjo laukinė infliacija? O todėl, nes žymiai pabrango pagrindinis finansinis aktyvas - auksas!

Seniai, siekdami kontroliuoti aukso vertę, vakaroidai sugalvojo daugybę apsukrių jo vertinimo schemų. Yra kotiruojama aukso kaina, yra ateities sandorių (fjučersų) kaina, tada auksu užtikrintų vertybinių popierių kaina, kaina už karatą, kaina už gramą, kaina už Trojos unciją ir pan.

Čia yra svetainė, kurioje kotiruojamas auksas.

 https://www.finam.ru/quote/tov...  

Ir dar vienas, kur grafikas visai kitoks.

https://ru.investing.com/curre... 

Kaip matote, viskas daroma taip, kad neišmanančiam žmogui būtų gana sunku suprasti tikrąją reikalų būklę. O ji dabar yra tokia.

2022 metų kovo 25 diena. Informacija apie Rusijos banko aukso pirkimą vidaus rinkoje

Siekdamas subalansuoti pasiūlą ir paklausą vidaus tauriųjų metalų rinkoje, Rusijos bankas nuo 2022 metų kovo 28 dienos auksą iš kredito įstaigų pirks fiksuota kaina. Kaina nuo 2022 m. kovo 28 d. iki birželio 30 d. imtinai yra 5000 rublių už 1 gramą. https://www.cbr.ru/press/pr/?f...   

Be to, Rusijos valstybė įvedė draudimą išvežti auksą iš šalies. Taip pat už jo įsigijimą nerezidentams ir kitiems. Tai yra, Rusijos bankams ir aukso kasėjams visiška yra apribotos galimybes parduoti auksą visiems, išskyrus Centrinį banką.

Tuo pat metu Rusijos Centrinis bankas įpareigojo visus eksportuotojus 100% parduoti visą gautą užsienio valiutą. Jis uždraudė pardavinėti dolerius šalies viduje, apribojo dolerio apyvartą Rusijoje ir iš tikrųjų pavertė jį žaliu popiergaliu Rusijos viduje. Dolerio kaina biržoje šiandien (04.07.) tiesiog griuvo ir laikinai nukrito iki 74,20 rublio už dolerį. Po to vėl atšoko iki 75 rublių.

O dabar svarbiausia. Pažiūrėkite šioje svetainėje į sparčiai pakilusią aukso kainą už gramą – ji yra apie 62 USD už gramą. https://ru.investing.com/curre...  

O kiek tai rubliais? 62 dolerius padauginame iš šiandieninio vidutinio kurso – 76 rubliai už dolerį ir gauname 4712 rublių už gramą.

https://ru.investing.com/curre...  

O centrinis bankas pasiūlė prašmatnius 5000 rublių už gramą arba doleriais 5000/76 = 65,8 dolerio!

Puikus pasiūlymas, tačiau įsivaizduokite, kas gali nutikti toliau.

Putinas reikalavo, kad nedraugiškos šalims, o tai yra vakaroidų šalys, pardavinėtų dujas už rublius. Ir visų dujinių sandėrių operatoriumi jis paskyrė - „Gazprombank“.

Kadangi USA dolaras faktiškai Rusijai yra užblokuotas, „Gazprombank“, priimdamas mokėjimus eurais, perka už juos rublius MMVB – Maskvos biržoje, kur eurų perteklius lemia staigų euro kurso kritimą ir atitinkamai susieto su juo dolaro. Siekiant išpirkti eurą ir dolarą ir užkirsti kelią užsienio valiutos kurso kritimui, Rusijos centrinis bankas turės atspausdinti didžiulį kiekį rublių. Tačiau kaip jūs suprantate, tai tik apmokėjimas už dujas.

O Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas jau pasiūlė priimti sprendimą už rublius parduoti ne tik dujas, bet ir grupę prekių, kurios gali būti priskirtos prie strateginių.

Štai įvardytos prekės, tarp kitko tos, kuriomis Rusija turtinga:

- trąšos, grūdai, aliejus, nafta, anglis, metalai, mediena.

Norint atidžiau pažvelgti, suskirstykime jas į grupes.

Energija – dujos, nafta, anglis, urano grupės metalai.

Maistas ir maisto gamyba – grūdai, aliejus, trąšos.

Svarbiausios statybinės-pramoninės prekės - metalas ir mediena.

Tokiu būdu mes matome sąrašą prekių, kurių eksporto nutraukimas bet kurią pasaulio šalį iš šiandieninio XXI amžiaus nustums į tikrus viduramžius.

Ir štai dabar už šias prekes, pusė pasaulio Rusijai turės mokėti rubliais.

O tai reikš didžiulį užsienio valiutos antplūdį į Rusijos vidaus rinką. Antplūdis bus perteklinis, nes Rusijai nereikia tiek daug valiutos.

Pavyzdžiui, prekyba su Kinija jau vyksta rublio ir juanio poroje, o Turkijoje jau yra bankomatų, kuriuose galima išsiimti pinigus naudojant MIR kortelę ir net atsiskaityti rubliais. Užtenka paminėti tą faktą, kad buvusios TSRS šalyse šiuo metu prekyba rubliais siekia du trečdalius apyvartos. Ir šis procesas tik plėsis.

Dolarų ir eurų perteklius Rusijos valiutinėje biržoje taps neįtikėtinas. Koks bus rublio kursas šiuo atveju? Šiandien niekas negali nuspėti, gal rublis kainuos 50 dolarų, o gal šimtą. Arba daugiau, kaip sakė Baidenas - 200?

Ką tai reiškia vakaroidų šalims? Turime suprasti, kad Rusijai tiesiog nereikės tiek daug valiutos ir vienintelis būdas Rusijai paversti užsienio popierių turtu, tai pirkti iš šių šalių už jų pačių pinigus... Auksą!

Taip, iš pradžių jie galės netiesiogiai savo valiutą konvertuoti į auksą, tačiau Rusijai aktyviai perkant auksą visame pasaulyje, labai greitai praras didžiąją dalį aukso atsargų. Jie neišvengiamai turės skelbti defoltą, o tada prasidės faktiškas jų žlugimas. Šis griuvimą lydės revoliucijos, baisesnės nei „geltonosios liemenės“ Prancūzijoje ar „juodasis judėjimas“ (BLM) USA .

Tai bus finansinės ir politinės sistemos transformacija pusės pasaulio mastu. Įskaitant pokyčius politiniame pasaulio žemėlapyje, iki visiško kai kurių valstybių išnykimo.

Kaip bus toliau ir ar galima pažvelgti už horizonto, nežinia. Ir kokiu taps pasaulis po to, kada dabartinio pavidalo USA išnyks taip pat.

Bet tikrai yra aišku, kad šis išnykimas jau prasidėjo.

Tam kartui viskas.