Kitos dimensijos Lietuva

Autorius: Anno Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-04-13 00:52:00, skaitė 411, komentavo 6

Kitos dimensijos Lietuva

Kaip atrodo Lietuva ne Lietuvoje gyvenantiems lietuviams, tęsiame Simono Kroydono įžvalgas

 

Lietuvos kariuomenės vadai ,slapta iš Goro provincijos į Lietuvą per 4 reisus atgabeno 6 tonas heroino.Tarpininkavo Kinaghan kartelio žmonės ir Borisas Naifieldas tas pats žmogus padėjęs Kaplanui pervesti septynis milijonus dolerių Vilniaus Brigados obščiako pinigų į Panamos ofšorines sąskaitas.

Kariškiams ,kaip tarpininkams už heroiną atiteko 17 milijonų dolerių .Visą proceso logistinę eigą koordinavo Lietuvos diplomatinės atstovybės Kabule vadovas Aleksandras Matonis ir Aurimas Navys.

Iš šitų pinigų Burbiškių draustinyje nelegaliai buvo pastatytas visas kompleksas namų.Brazauskinių valdoma teisėsauga pradėjo knistis po šituo reikalu.

Matonis kreipėsi į savo gerą draugelį istoriką Vytautą Ališauską .Vytas palaiko artimus ryšius su Mantu Adomėnu ir už 30 000 eurų apsiėmė sutvarkyti šitą reikalą.

Adomėno buvo paprašyta supažindinti Ališauską su kylančią konservatorių žvaigžde Ingrida Šimonyte .Kol jie visi tarėsi ką daryt nelegalios statybos toliau vyko ir 11 daugiabučių pastatų išdygo nacionaliniame parke.

Nelegaliai.Be jokių leidimų.Projektą pavadino VENECIJA .

Venecija LT“ – tai gyvenimo būdas, o ne kvadratiniai metrai!“ Tą apie įmonės „Venecija LT“ namus pasakyti galėtų ir Statybų inspekcija, mat nė vienam kvadratiniam metrui iš vienuolikos daugiabučių nėra išduotas statybos leidimas.

Nelegali ir šalia esanti pirtis, automobilių stovėjimo, krepšinio aikštelės, tvoros. Visa tai pastatyta ne per vienerius metus, tačiau statybas prižiūrintys valdininkai tik rašinėjo raštus ,o po to beliko visa tai tik įteisinti.

Štai ką patys projekto vystytojai rašo apie miškingoje vietoje pastatytus daugiabučius:

„Kurdami „Venecijos.LT“ kvartalą svajones pavertėme realybe. Piešdami šiltus namus išskiriame gamtos dvelksmą, jaukų kiemą, draugiškus kaimynus ir saugumą. Čia galite džiaugtis gamtos prieglobsčiu, bet kartu nepasigesti ir miesto patogumų, tai galimybė puoselėti sveiką ir harmoningą gyvenimą.

„Venecija LT“ savo tinklalapyje nuolatos dalijosi naujienomis apie kvartalo triušiukų žaidimus ir ožiukų apetitą, lapų grėbimą, šachmatus, sodriai žalią žolę, pramogas pirtyje.

Dauguma butų „Venecijos kvartale“ buvo parduoti .Oficialiai nė vienas tų butų neegzistuoja – absoliučiai visi daugiabučiai ten yra pastatyti nelegaliai

.„Venecija LT“ vienintelis akcininkas yra „Holding Burbiškės“, o pastaroji priklauso 46 metų Izraelio piliečiui Evgeniui Merkinui, kuris akcininku registruotas 2014 metais, tai yra jau po to, kai Burbiškėse pradėti statyti namai.

Merkinas ilgą laiką vystė projektus su Igoriu Tiomkinu.Realiai schema veikė taip.Kaplanas investuodavo išplautus iš naftos ir dujų biznio pinigus į nekilnojamą turtą baltijos šalyse .

Merkinui Tiomkinas buvo vienas iš klientų,nors šitą biznį prieš dvidešimt metų užkūrė Šabtajus Kalmanovičius.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) matė nelegalių statybų užuomazgas ir prašė jas nutraukti.  Dėl daugiabučio namo savavališkos statybos aktas surašytas dar 2013 metais, pradėjus savavališkai įrenginėti gręžtinius polius būsimiems statinio pamatams ir statytojui UAB „FUCUS statyba“ pateiktas privalomasis nurodymas pašalinti savavališkos statybos padarinius.

Viskas totaliai ignoruojama.

2014 metaisant nelegalių pamatų įžūliai buvo vykdoma daugiabučio gyvenamo namo statyba .Buvo surašytas dar vienas savavališkos statybos aktas ir privalomasis nurodymas pašalinti savavališkos statybos padarinius.

Kai nurodymas per nustatytą terminą nebuvo įvykdytas statybos inspekcija kreipėsi į teismą, prašydama įpareigoti statytoją tai atlikti.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2015-05-26 nutartimi patvirtino taikos sutartį, kuria UAB „FUCUS statyba“ įsipareigojo ne vėliau kaip per 12 mėnesių parengti statinio (-ių) projektą (nuo projekto sprendinių priklausys, ar tai bus kaip vienas pastatas ar kaip keli sublokuoti) ir gauti statybą leidžiančius dokumentus“.

Realiai teismo sprendimas sukūrė precendentą ir bendrovė gavo pusės metų terminą savavališkoms statyboms įteisinti .Jie formino kaip vieną daugiabutį ,o jų buvo net 11 ir jie pastatyti ne valstybinėje žemėje,o bendrovės „Venecija LT“ 30 metų terminui išsinuomotame žemės sklype.

Kaip privalumas gyventojams pristatoma ir šalia esanti pirtis, kuria jie gali mėgautis su 36 proc. nuolaida.

Pirtis taip pat nelegali. Kaip ir krepšinio aikštelė. Tvora. Automobilių aikštelė.

VTPSI lapkričio 24 dieną atliko patikrinimą, surašė aktą, kuriame konstatavo, kad „bendrovė „Piliuona“ valstybinėje žemėje savavališkai pastatė pirtį ir krepšinio aikštelę su aptvarais, automatinius tvoros vartus, automobilių aikštelę ir tvorą aplink ją.

Dėl šių statinių VTPSI surašė savavališkos statybos aktus nelegalių statinių griovimui. „Bus atliekami teisės aktų nustatyti veiksmai savavališkos statybos padariniams pašalinti“, – informavo inspekcija.

Bendrovė „Piliuona“ priklauso 1985 metais gimusiam Justinui Keziui,ir jam tuo metu nebuvo nė 30 metų.

Ir tada įvyko lūžis.Už papildomą mokestį Merkinui Ališauskas pasiūlė žurnalistų paslaugas .Pajungti sisteminę korumpuotą žiniasklaidą,kurios pagalba būtų galima legalizuoti nelegaliai pastatytą turtą.

Ališauskas kreipėsi į savo giminaitę,berods dukrą ,o ši užkūrė tikrą pirtį .Dukra pasitelkė drauges,kurios pradėjo kampaniją prieš VTPSI vadovybę.

Pirmuoju smuiku grojo trys draugės Asta Kuznecovaitė ,Asta Aleksejunaitė ir Aliona Gaidarov .Aliona už šitą prasuktą reikalą gavo 50 % nuolaidą įsigyti butui tame pačiame nelegaliai pastatytame komplekse.

Ilgai netrukus Aliona Vilniaus miesto Daugiabučių gyvenamųjų namų, esančių Burbiškių gatvėje 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58, 60 įregistravo savininkų bendriją "Vilniaus Venecija" ir tapo bendrijos pirmininke .

Tikslus adresas Burbiškių g. 48-11, LT-02198 Vilnius.

O dabar Aliona Gaidarovič dirba Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos Viešosios informacijos stebėsenos ir ekspertizės skyriaus vadove.

Kai ši informacija papuolė man į rankas,aš pranešiau pagrindiniams nesisteminės žiniasklaidos portalų vadovams apie savo atliekamą tyrimą.

Aliona Gaidarovič suprasdama,kad už šitas veiklas jai gręsia kalėjimas nubėgo pas savo draugę Gražiną Ramanauskaitę-Tiumenevienę ir pasakė,kad reikia kažką daryti.

Per savo draugelius VSD, saugumiečiai atakavo Ldienos portalą.Balandžio 1-osios vakarą sutriko LDiena ir kitų jos klonų veikla.

Patikrinus LDienos serverį, paaiškėjo, kad prieš jį vykdoma DDOS ataka. Tokios atakos metu iš kompiuterių yra daug kartų programos pagalba automatiškai jungiamasi prie interneto svetainės ir tokiu būdu "užkemšamas" serveris, kuris nespėja apdoroti visų užklausų.

Aliona Gaidarovič nurodė policijai uždaryti svetaines Būkime Vieningi .ldiena ,,Laisvas Laikraštis ir ekspertai.eu ,bet kokia kaina.

Kadangi keletą butų Venecijos komplekse yra nusipirkę aukščiausio teismo teisėjas, viena Vilniaus apygardos prokurorė ir Rasos Juknevičienės aplinkos žmogus bus mesta Rusijos korta ir korumpuoti Lietuvos teismai pabandys uždaryti šiuos portalus.

7oiyFsl3OOZ8psYUfTj1lkUKnDOf6hmao2cjbhkHKOsVmM866s6GdSNE0d8O59PxT6IeJN0Lx1dh6x4ORTWfnIPfzO1wcDAkoZSPKcEgyIi_UOKJhxlxygAKDljGtt9lW0m0oG0T

J7C6WFXAdCDQHiLcqixFyhTe5KUGboz6oL1UN5Wkja614VJ5gOxOiMTx3o1H6flHudF_J0Jq6trijSJR1cnh0SJ0a85K54ZoAPBBPQbNLRb0-otRoxqR5DFi2ktz64Cj6DWXAyVL