Kuria kryptimi pasuko Vokietija?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kuri... 2022-04-14 15:17:00, skaitė 192, komentavo 4

Kuria kryptimi pasuko Vokietija?

Vokietijos laisvosios demokratų partijos (FDP) pirmininko pavaduotojas ir Vokietijos Bundestago viceprezidentas Volfgangas Kubiki pasisakė prieš Vokietijos kanclerio Olafo Šolco vizitą Ukrainoje po to, kai Kijevas nepanoro priimti prezidento Franko-Valterio Šteinmajerio.

Anksčiau Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnikas per Vokietijos televiziją sakė, kad Ukrainos vyriausybė mielai aplankytų Scholzo šalį. Tuo tarpu Steinmeieris antradienį sakė, kad yra pasirengęs vykti į Kijevą su kolegomis iš Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos, tačiau jo buvimas ten buvo laikomas nepageidaujamu.

„Neįsivaizduoju, kad FDP remiamos vyriausybės kancleris vyktų į šalį, kuri mūsų valstybės vadovą paskelbė nepageidaujamu asmeniu“, — dpa sakė Kubiki.

Savo ruožtu Vokietijos Bundestago deputatas, Laisvųjų demokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Aleksandras Lambsdorfas televizijos kanalo „Welt“ eteryje pažymėjo, kad Rusijos atžvilgiu vykdoma politika, kurią kaip užsienio reikalų ministras ir departamento vadovas palaikė Šteinmajeris. Vokietijos kanclerės Angelos Merkel laikais buvo „visiškai neteisus“ ir vedė Vokietiją „į izoliaciją ir priklausomybę nuo Rusijos, nuo kurios dabar labai kenčiame“.

„Tokioje situacijoje daug svarbiau yra tiesti tiltus, o federalinis prezidentas apgailestavo dėl klaidingų priimtų sprendimų, todėl tai buvo labai apgailėtinas Kijevo sprendimas… Bus sunku ištrūkti Akivaizdu, kad federalinis kancleris dabar, bent jau trumpalaikėje perspektyvoje, negali vykti į Kijevą“, — sakė deputatas ir pridūrė, kad toks vizitas „taptų vieno VFR konstitucinio organo įžeidimu prieš kitą“.

Bulvarinis leidinys Bild, remdamasis Ukrainos vyriausybės sluoksniais, pranešė, kad Vladimiras Zelenskis atsisakė priimti Šteinmeierį Kijeve „dėl jo artimų ryšių su Rusija“ pastaraisiais metais. Leidinio žiniomis, pastarasis planavo aplankyti Ukrainą balandžio 13 dieną.

BV inf.