Šarūnas Navickis: ​Krikščionių tradicijoje šiandien yra ta diena, kai buvo nužudytas Jėzus

Autorius: Šarūnas Navickis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-04-16 17:03:00, skaitė 337, komentavo 4

Šarūnas Navickis: ​Krikščionių tradicijoje šiandien yra ta diena, kai buvo nužudytas Jėzus

Krikščionių tradicijoje šiandien yra ta diena, kai buvo nužudytas Jėzus. Pažiūrim - kodėl? Neprižadu, kad atitiks kanonines dogmas, bet iš dabarties perspektyvos man atrodo būtent taip:

- Vos prieš savaitę Jėzus iš provincijos atvyko į Jeruzalę, kur buvo sutiktas kaip kokia roko žvaigždė ir mega-infliuenceris viename asmenyje. Minia klojo palmių šakomis kelią jo asilui po kanopom. Žydų karalius atjojo!

- Kam tai kėlė pavojų? Okupacinei romėnų valdžiai (Pilotui), kuri laikėsi ginklu ir prievarta? Giliai dzin :) Pilotas aiškiai sako, kad nemato jame jokios kaltės. Tas pats ir pasaulietinei žydų valdžiai - karalius Erodas jo neteisia, nes nėra už ką.

- Tačiau aukštiesiems kunigams Kajafui ir Anui, kurių valdžia remiasi ne ginkluota jėga, o manipuliacija, toks mega-infliuenceris, kalbantis Dievo vardu, pavojų kelia ir netgi labai didelį. Kodėl? Nes griauna ideologinį monopolį, kuriuo tie juk negali su niekuo dalintis, nes Rašto aiškintojų negali būti kiek tik nori.

- Kaip tik todėl būtent ideologinė (religinė) valdžios šaka (dabar sakytume - minkštoji galia) randa veiksmingą būdą, kaip paspausti netgi okupacinę romėnų (!!!) valdžią, kuri nuolaidžiavimu lyg ir negarsėjo, ir dargi paspaudžia ją taip, kad "kraujas kristų ant romėnų rankų" - patys žydai juk vinių nekalė.

- Ir čia pamatome, kokia baisi ir buka jėga yra glušai - juk tai jie staugė "Atiduok mums (žmogžudį) Barabą", o Jėzų - ant kryžiaus. Ir savo pasiekė. Rėkimu. 

Nes glušai - jie tokie... Kaip purvo nuošliauža, palaidojanti nešvarumuose viską, kas tik atsiduria jos kelyje. O paskui - vėl lyg niekur nieko, žmonės - kaip žmonės. Valgo, miega, eina į darbą... Vieną dieną kloja palmių šakas po asilo kojomis, kitą - jau reikalauja kraujo aukos. Kur logika? Pasirodo, taip net klausimas neformuluojamas, nes arba logika, arba glušuva, abi kartu - niekaip. Todėl saugokitės glušų, nes jie yra "nenugalima jėga" klastingų niekšų rankose, o dabar dar ir padauginta iš mass medijos galingumų.

Su artėjančiom Velykom visus geros valios žmones!

Paveikslėlyje - biblijiniai glušai in corpore. Rėkia ir "reikalauja teisingumo" pagal iš aukščiau patvirtintą tvarką - nes tokia glušų žanro klasika... Jei kas ir keičiasi - tai nebent aprangos stilius, galvos apdangalai ir veido plaukuosena.

Tai yra autoriaus nuomonė, už kurios turinį minfo.lt neatsako.