Popiežiaus pozicija ir elgesys stipriai papiktino Landsbergių bendruomenę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/popieziau... 2022-05-04 17:37:00, skaitė 451, komentavo 12

Popiežiaus pozicija ir elgesys stipriai papiktino Landsbergių bendruomenę

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas pranešė apie netinkamą popiežiaus Pranciškaus pasisakymą.

„Popiežius Pranciškus pareiškė, kad NATO „lojimas“ prie Rusijos durų galėjo paskatinti Vladimirą Putiną įsiveržti į Ukrainą“, - skelbiama publikacijoje „Popiežius: NATO galėjo sukelti Rusijos invaziją į Ukrainą“, cituojant italų leidinį „Corriere della Sera“.

Teigiama, esą „Pranciškus išsakė savo požiūrį į mirtiną Rusijos agresiją savo kaimynės atžvilgiu ir sakė, kad, nors ir nesako, kad NATO buvimas netoliese esančiose šalyse „išprovokavo“ Maskvą, bet „galbūt palengvino“ invaziją, rašo „Politico“.

Informuojama, kad „Pranciškus taip pat pasmerkė karo žiaurumus ir palygino jį su Ruandos pilietiniu karu 1990-aisiais, po kurio buvo įvykdytas tutsi mažumos genocidas“.

Pasak popiežiaus, „Šventasis Sostas nuo kovo vidurio prašo surengti Pranciškaus ir V. Putino susitikimą Maskvoje“.

„Žinoma, mums reikėjo, kad Kremliaus vadovas skirtų laiko. Kol kas negavome jokio atsakymo ir vis dar stengiamės, net jei bijau, kad Putinas negali ir nenori surengti šio susitikimo šiuo metu“, - kalbėjo popiežius.

Jis taip pat kol kas atmetė galimybę vykti į Kijevą.

„Pirmiausia turiu nuvykti į Maskvą, pirmiausia turiu susitikti su Putinu“, - tėškė popiežius.

Atsižvelgdamas į visa tai, Landsbergių leidinys pažėrė aštrios kritikos popiežiui.

„Nuo tada, kai įsiveržė į Ukrainą, Pranciškus ne kartą kritikavo invaziją, vengdamas aiškiai įvardinti V. Putiną, laikydamasis Vatikano užsienio politikos, kuria siekiama išlaikyti atviras duris galimam dialogui“, - piktinasi delfi.lt.

P. S.

Leidinio „Respublika“ vyriausiojo redaktoriaus Vito Tomkaus pavaduotojas Ričardas Čekutis apie popiežiaus poziciją pasisakė dar griežčiau.



„Kad popiežius yra liberalus vatnikas buvo aišku nuo pirmosios jo sėdėjimo Vatikano soste sekundės, todėl mane stebina tie, kuriuos tai stebina... Visa laimė, kad šiais laikais Vatikanas pasaulyje reiškia kur kas mažiau, negu kokia nors bulvių skutimo dirbtuvėlė Ukrainos pafrontėje. Kur kas svarbesnis ir tikrai stebinantis dalykas – italo Mario Draghi pozicija dėl ES reformos. Reformos esmė – užsienio politikos klausimais pakaktų paprastos daugumos narių balsų sprendimams priimti, nereikėtų visų pritarimo. Tai reiškia, kad visokie putios draugeliai negalėtų blokuoti sankcijų huilostanui ar sabotuoti ginklų tiekimo už civilizaciją kovojančiai šaliai“, - visuomeniniuose tinkluose konstatavo R. Čekutis.