„Prarasta karta“?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-05-09 04:36:00, skaitė 299, komentavo 2

„Prarasta karta“?

LRT transliuoja laidą „Prarasta karta“. Man, 70 -mečiui, šitos „prarastos kartos“ atstovui, toks laidos pavadinimas ir toks mano kartos vertinimas sukelia tik šypseną. 

Šitiems LRT imbicilams aš pateiksiu kelis faktus:

  1. Jei puskvaišė gauruota ministrė šiandien peza apie kosmosą, tai mano kolegos iš Mokslų Akademijos Botanikos instituto, „Prarastosios kartos“ atstovai, dar 8 dešimtmetyje tyrinėjo kosmose gravitacijos poveikį augalams!

  2. Jeigu pusglušis dulkiagalvis ministras šiandien peza apie PGR metodo naudojimą, tai mano kolegos iš Sąjunginio Taikomosios enzimologijos instituto, „Prarastos kartos“ atstovai, dar 9 dešimtmetyje skyrė iš termofilinių bakterijų DNR-polimerazes, sintetino NR praimerius, diegė PGR metodą, iš bakterijų išskyrė daugybę DNR-restriktazių, kurias pirko JAV, Japonija, DB!

  3. Kai mano kolegos, „Prarastos kartos“ atstovai, 8 ir 9 dešimtmetyje išvykdavo stažuotis į JAV laboratorijas, jų vaikai dalyvaudavo JAV valstijų moksleivių olimpiadose, jose nugalėdavo. Šiandien mūsų mokytojai pastebi, kad Ukrainos pabėgėlių vaikai lenkia savo žiniomis Lietuvos moksleivius. Priežastis – Lietuvos švietimo sistemos reformos, degradavusios švietimą.

Mano kartos žmonės turi dar vieną pranašumą: mes esame atsparūs propagandai. Sovietinėje mūsų praeityje propagandos nestigo, todėl mes įgijome jai tvarų imunitetą. Štai šiuo aspektu mus galima vadinti „Prarasta karta“ tokiems propagandos ruporams, kokiu šiandien yra LRT.