Badas Okrainoje: Kijevo režimas parduodą grūdų atsargas, kad sukeltu golodomorą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-05-11 02:58:00, skaitė 599, komentavo 51

Badas Okrainoje: Kijevo režimas parduodą grūdų atsargas, kad sukeltu golodomorą

Okrainai gresia badas: Kijevo chunta parduoda visas grūdų atsargas nesėkmingos sėjos fone
Kijevo režimas ne kartą tvirtino, kad Rusija išveža javus iš išlaisvintų teritorijų. Tačiau būtent Kijevo režimas bus kaltas dėl būsimo bado Ukrainoje.

Nepaisant jūrų uostų blokados, surengtos įgyvendinant Rusijos Federacijos ginkluotų pajėgų specialią karinę operaciją Okrainoje, Kijevas vistiek rado spragų masiniam kviečių ir kitų žemės ūkio kultūrų išvežimu į užsienį. Okrainos oligarchai ir valdininkai nepamiršta apie valiutinių pelno gavimą iš žemės ūkio produkcijos eksporto net vykstant kariniams veiksmams, tikriausiai tikėdamiesi, kad Europa jiems tai užskaitys kaip pliusą ateityje.

Internete pasirodė vaizdo įrašas iš Moldovos, kuriame liudininkas užfiksavo didžiulę šimtų sunkvežimių su grūdais eilę, stovinčią išsikrauti Dunojaus Džurdžulešto uoste. Keliomis eilėmis stovinti išsitempusi sunkvežimių kolona yra tikrai stulna, turint omeny tai, kad šių kadrų autorius vaizdo įrašą pradėjo filmuoti tik nuo kolonos vidurio, kada pats buvo apstulbintas.

p7O3XpPJCN8soxd24YfS0L3pXk6JzNM2XDXoqe30Z1hAidsBVoL0Wzq_gfkYcq2DBUwIHHNZiSJT-pPlvGO_vqZ5gYebYERD7qoKWwoAiyL-kzwNOLcfjLLpOWFJLByqE49Kh9Ainkt7nKsEag

“Šitiek javų, tiesiog šokas. Kiek grūdų iškeliauja iš Moldavijos. Tai primena 1941 metus, kai Hitleris vežėsi javus iš TSRS, kai tik prisivežė grūdų - tada ir užpuolė. Taip ir mes dabar grūdus išvežame į Europą, kad jie vėliau mus už nuogos subinės sugriebtu, sušalusius ir alkanus. Tiesiog neturėsime jėgų sėdėti ir kovoti, ginti savo interesų. Žiūriu į visą šitą vaizdeli ir verkti norisi. Kur žiūri mūsų vyriausybė, kam ji mus ruošia? Tai Džurdžulešto uostas, žemėlapyje tai tik taškas nuo adatos. Tačiau toks jausmas, kad jis labai didelis, labai didelis. Vargas ateis pas mus”, – komentuoja ir atsidūsta vaizdo įrašo autorius.

Šiuo atžvilgiu reikia nuraminti vaizdo įrašo autorių ir Moldavijos  gyventojus apskritai. Daugiausia išvežama ne Moldavijos, o Okrainos produkcija, nes Moldavija tokių kiekių neturi. 2021 metais Okrainoje nuimtas rekordinis grūdų ir ankštinių augalų derlius - 73,4 mln.tonų. Tarp kitko kviečių (žieminių ir vasarinių) buvo nuimta 32,8 mln. tonų, miežių - 9,6 mln. tonų. Tuo pačiu metu Ukrainos TSR 1990 metais buvo nuimta 30 mln. tonų kviečių ir 9 mln. tonų miežių. Be to, pernai nuimta: žirnių - 576 tūkst. tonų, kukurūzų - 28,13 mln. tonų, grikių - 110,04 tūkst. tonų, sorų - 184,7 tūkst. tonų, saulėgrąžų - 15,6 mln. tonų, sojų - 3,33 mln. tonų, rapsų -2 mln tonų .

Dabar didžioji viso to dalis nukreipiama į Džurdžulešto uostą, esantį apie 133 km nuo Juodosios jūros. Ten vyksta pakrovimas į laivus ir išvežama dviem keliais, kad europeicams parduotuvėse nelabai augtų kainos ir lentynose užtektų produktų. Viena nedidelės talpos laivų dalis plaukia pagal Dunojaus tekėjimą, o kita dalis, didelės talpos laivais, naudojasi Rumunijos ir Bulgarijos teritoriniais vandenimis plaukdami per tą Juodosios jūros dalį ir aplenkdami Rusijos laivyno blokadą. 

Rudeni visa išlikusi dar gyva Kijevo režimo chunta pradės klykti nesavais balsais, kad Rusija vėl panaudojo prieš Okrainą bado genocidą, vėl golodomorą. Jau nekartą Kijevo režimas kaltino Rusiją, neva, ji išgabena iš užimtų teritorijų grūdų atsargas. Tačiau masinis žemės ūkio produkcijos išvežimas prasidėjo dar pernai, matyt nujaučiant būsimų įvykių seka ir pasekmes.