JAV remiami „nuosaikieji“ ir gyvieji skydai

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/jav-remiami... 2015-11-20 17:18:15, skaitė 2484, komentavo 0

JAV remiami „nuosaikieji“ ir gyvieji skydai

Kad sustabdytų Sirijos ir Rusijos aviacijos smūgius Rytų Hutos rajone netoli Damasko, Amerikos remiami „nuosaikūs“ sukilėliai iš grupuotės Džeiš al Islam (Islamo armija) ir Laisvosios sirų armijos suvarė pagrobtas alavitų moteris į narvus ir pavertė jas gyvu skydu apsisaugojimui nuo aviacijos smūgių.

Sirų opozicijos aktyvistai, kuriuos taipogi remia Amerika, patalpino Twitter’yje nuotraukas su šešiomis pagrobtomis moterimis alavitėmis, pridėję savo komentarus su religinio pobūdžio įžeidimais, žeminančiais bejėges moteris, o taip pat su patyčiomis iš Sirijos prezidento Asado.

Tai jau ne pirmas kartas, kai „nuosaikūs“ sukilėliai, remiami Amerikos, naudoja žmones kaip gyvus skydus nuo antskrydžių. Tačiau toks siaubingas žaidimas su žmonių gyvybėmis visiškai prieštarauja jų skelbiamiems dvasiniams tikslams – sirų tautos gynimui nuo diktatoriaus ir Asado nuvertimui.

Šešių niekuo nekaltų pagrobtų moterų vardai nebuvo paminėti, tačiau aukščiau minėti islamistai savo įžeidžiamuose komentaruose paskelbė jas alavitėmis (viena iš islamo tėkmių).

Praėjusį mėnesį „nuosaikūs“ sukilėliai patalpino savo smogikų, pozuojančių su nupjautomis Sirijos kareivių galvomis, nuotraukas. Taip pat internete buvo patalpinti islamistų video su grasinimais visiems Sirijos musulmonams alavitams.

www