Lavrovas: Rusija yra istorinio kelio pasirinkimo akivaizdoje, kaip 1917 ir 1991

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lavrovasr... 2022-05-16 23:09:00, skaitė 342, komentavo 9

Lavrovas: Rusija yra istorinio kelio pasirinkimo akivaizdoje, kaip 1917 ir 1991

Rusija priima iššūkį, kurį mūsų šaliai metė Vakarai, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas 30-ojoje Užsienio ir gynybos politikos Asamblėjos Taryboje gegužės 14 dieną.

Ministras pažymėjo, kad Vakarai kariauja su Rusija totalinį hibridinį karą, ir šiuo metu negalima prognozuoti, kiek jis tęsis.

„Išorinės aplinkybės ne tik radikaliai pasikeitė, bet [...] kiekvieną dieną keičiasi vis gilyn, vis platyn, štai aukštyn nesigauna, bet gilyn ir platyn tikrai jaučiame. Ir mūsų šalis, aišku, keičiasi kartu su šiomis aplinkybėmis ir daro savo išvadas.“

Ministras pavadino dabartinį laikmetį lūžio metu. Jis palygino jį su revoliuciniais 1917 metais ir su 1991 metais. Pasak jo, Rusija vėl yra istorinio kelio pasirinkimo akivaizdoje.

Lavrovas pareiškė, kad Rusija siekia neleisti kilti tiesioginiam kariniam susidūrimui su Vakarais. Kartu, pasak jo, Rusijai nereikia pratintis prie Vakarų sankcijų, kadangi „vienu arba kitu pavidalu jos buvo praktiškai visada“.

„Bet jeigu iššūkis mestas, mes jį, aišku, priimame. Mums nereikia pratintis prie sankcijų, vienu arba kitu pavidalu jos buvo praktiškai visada“, - pasakė Lavrovas.

Šaltinis: katehon.com, katehon.com