Nausėda: Lietuvos išsivystymo lygis per pastaruosius porą dešimtmečių augo beprecedenčiu greičiu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedali... 2022-05-19 21:03:00, skaitė 162, komentavo 3

Nausėda: Lietuvos  išsivystymo lygis per pastaruosius porą dešimtmečių augo beprecedenčiu greičiu

Nuotr.l prezidentas.lt

Valstybės lyderis Gitanas Nausėda tęsia oficialų vizitą Rytų Partnerystės valstybėje Azerbaidžane.

Jo metu didelis dėmesys skiriamas ekonominei diplomatijai. Šalies vadovas kartu su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu atidarė Lietuvos ir Azerbaidžano verslo forumą.

Kalbėdamas Lietuvos ir Azerbaidžano verslo forume, šalies vadovas teigė įžvelgiantis didelį ekonominio bendradarbiavimo potencialą tarp dviejų valstybių.

Pasak G. Nausėdos, Azerbaidžano, esamomis aplinkybėmis esančio viena svarbiausių jungiamųjų grandžių tarp Europos ir Azijos, vaidmuo globalioje rinkoje stiprėja ir tai daro šią valstybę Lietuvai patrauklia partnere prekybai, kuriasi galimybės plėtoti verslo ryšius.

O Lietuva, šalies vadovo teigimu, Azerbaidžanui gali būti įdomi kaip partnerė aukštųjų technologijų, IT, maisto pramonės, logistikos, atsinaujinančios energetikos srityse.

„Lietuva tikrai turi ką pasiūlyti verslo partneriams iš Azerbaidžano: turime septynias laisvąsias ekonomikos zonas, vieną geriausiai Europoje išvystytų skaitmeninių infrastruktūrų, pažangų transporto ir logistikos sektorių, didelės krovos neužšąlantį Klaipėdos uostą, puikiai išsilavinusią darbo jėgą, ypač platų ir diversifikuotą žemės ūkio sektorių. Mūsų šalies išsivystymo lygis per pastaruosius porą dešimtmečių augo beprecedenčiu greičiu, puikiai išmanome ES vidaus rinkos veikimą“, - azerbaidžaniečiams atskleidė G. Nausėda.

Lietuvos ir Azerbaidžano viešojo sektoriaus, taip pat privataus sektoriaus atstovai forume tarpusavyje pasirašė septynis glaudesnio bendradarbiavimo memorandumus prekybos, technologijų, skaitmenizavimo, transporto ir logistikos, inovacijų, smulkiojo ir vidutinio verslo srityse.

Be Azerbaidžano Lietuva globoja dar penkias Rytų partnerystės valstybes – Baltarusiją, Ukrainą, Moldovą, Sakarvelą (buvusi Gruzija) ir Armėniją.