G. Landsbergio prosenelį, Rusijos URM atstovė M. Zacharova pabandė apdergti nacio vardu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/glandsber... 2022-05-23 15:25:00, skaitė 297, komentavo 10

G. Landsbergio prosenelį, Rusijos URM atstovė M. Zacharova pabandė apdergti nacio vardu

Antras iš dešinės Vytautas Landsbergis-Žemkalnis, dešinėje – Vytautas Landsbergis. Kairėje – Gabrielius Landsbergis. Landsbergių archyvinė nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktorė Marija Zacharova spaudos konferencijoje atsakė į klausimą dėl Lietuvos diplomatijos vadovo Gabrieliaus Landsbergio neseniai išsakyto raginimo nušalinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nuo valdžios.

Atsakydama į klausimą, M. Zacharova priminė visą gerai žinomą Landsbergių istoriją, nuo G. Landsbergio prosenelio, Lietuvos prezidento Vytauto Landsbergio tėvo, architekto Vytauto Landsbergio-Žemkalnio, kuris 1941 m. buvo Lietuvos laikinosios vyriausybės komunalinio ūkio ministras ir projektavo žydams komfortabilius getus.

M. Zacharova priminė, kad V. Landsbergis-Žemkalnis bendradarbiavo su naciu slaptąja policija Gestapu, 1944 m. pabėgo į Vokietiją, o 1949 m. spruko į Australiją.

Tačiau 1959 m. visiškai netikėtai grįžo į TSRS – Tarybinę Lietuvą.

M. Zacharova atskleidė įdomią detalę, esą tarybinė valdžia suteikė teisę V. Landsbergiui-Žemkalniui grįžti į LTSR, nes pastarasis išdavė kitus nacistus, t.y. kai perdavė infomaciją KGB apie kitus pabėgėlius nacius.

Tačiau jei tai ir tiesa, ką sako M. Zacharova, esą V. Landsbergis-Žemkalnis mielai pasidalino turima informacija su KGB apie savo buvusius bendražygius nacius, reiškia V. Landsbergis-Žemkalnis buvo tikras Lietuvos patriotas, mokėjęs išsisukti iš kebliausių situacijų ir dirbti tėvynei taip, kaip ir turi dirbti tėvynei apsukrus patriotas.