Zelenskis nebepaklūsta JAV nurodymams?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/zele... 2022-05-26 19:39:00, skaitė 299, komentavo 3

Zelenskis nebepaklūsta JAV nurodymams?

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kritikavo buvusį valstybės sekretorių ir JAV patarėją nacionalinio saugumo klausimais Henrį Kissingerį dėl jo pareiškimų dėl konflikto Ukrainoje sprendimo.

„Pavyzdžiui, ponas Kissingeris išnyra iš gilios praeities ir sako, kad neva reikia duoti Rusijai dalelę Ukrainos. Kad tariamai nebūtų Rusijos atsiskyrimo nuo Europos. Atrodo, kad ponas Kissingeris neturi 2022 m. kalendoriuje, bet 1938 m. Ir aš maniau, kad kalbuosi su publika ne Davose, o tuometiniame Miunchene“, – trečiadienį savo„ Telegram“ kanale paskelbė Zelenskis .

Anot jo, pasaulyje vėl atsiranda siūlančių atsižvelgti į Rusijos interesus. „Kai kuriose Vakarų žiniasklaidoje taip pat pradėjo pasirodyti simptomatinės redakcijos, kad Ukraina turi priimti vadinamuosius sunkius kompromisus, atsisakydama teritorijos mainais už taiką“, – tęsė jis ir pridūrė, kad Ukraina turi užtikrinti, kad jos interesai nesutaptų su kitais.

Gegužės 24 dieną D. Kissingeris Pasaulio ekonomikos forume Davose pareiškė, kad per artimiausius du mėnesius turėtų būti pradėtas susitarimo procesas Ukrainoje, kad būtų išvengta rimtesnių pasekmių tarptautiniams santykiams Europoje. Anot jo, „idealus būtų takoskyros grįžimas į status quo“. Ukrainos neutralumo siekimas ir jos, kaip tilto tarp Rusijos ir Europos, suformavimas yra pagrindinis tikslas dabartinėje situacijoje visoje šalyje, sakė politikas.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoljakas Kissingerį pavadino „Davoso nerimą keliančiu asmeniu“. Trečiadienį jis taip pat pareiškė, kad kai kurių Vakarų partnerių pasiūlymai daryti teritorines nuolaidas yra „dūris į nugarą“ Kijevui.

BV inf.