Rusija šeštadienio rytą Vakarams davė ženklą…

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusi... 2022-05-29 20:36:00, skaitė 644, komentavo 11

Rusija šeštadienio rytą Vakarams davė ženklą…

Fregata „Admirolas Gorškovas“ iš Barenco jūros paleido hipergarsinę sparnuotąją raketą „Zirkon“ į jūros taikinį Baltojoje jūroje. Apie tai šeštadienį buvo pranešta Rusijos gynybos ministerijos žurnalistams.

„Šiandien vadovaujanti projekto 22350 fregata Sovietų Sąjungos laivyno admirolas Gorškovas iš Barenco jūros paleido hipergarsinę sparnuotąją raketą „Zirkon“ į jūrų taikinio poziciją Baltojoje jūroje“, – pranešė ministerija.

Kaip išaiškinta Rusijos gynybos ministerijoje, šaudymas įvyko kaip dalis naujų ginklų tipų bandymų. „Remiantis objektyviais valdymo duomenimis, hipergarsinė sparnuotoji raketa „Zirkon“ sėkmingai pataikė į jūros taikinį, esantį maždaug už 1000 km atstumu“, – pranešime pažymėjo, kad skrydis atitiko nurodytus parametrus.

Raketa skrenda 30-40 km aukštyje, kur oro pasipriešinimas mažas; toks skrydžio aukštis didina raketos nuotolį ir greitį. Pagrindinė „Zirkon“ paskirtis – įvairių klasių priešo paviršiniai laivai – nuo ​​fregatų iki lėktuvnešių, taip pat antžeminiai kariniai objektai. Dėl zirkono greičio charakteristikų (~10 200 km/h) jis nepasiekiamas esamoms priešo raketinės gynybos sistemoms. Beveik neįmanoma apsiginti nuo tokios raketos, taip pat laiku nustatyti jos paleidimą.