Vokietijos vyriausybės ekspertas: privalomos kaukės mokyklose buvo neveiksmingos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-06-08 16:07:00, skaitė 281, komentavo 1

Vokietijos vyriausybės ekspertas: privalomos kaukės mokyklose buvo neveiksmingos

Dauguma Vokietijos veiksmų, kurių ji ėmėsi siekdama pažaboti karūną, buvo ne tik beprasmiški, bet netgi žalingi, rašoma portale „Junge Freiheit“.

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2022/regierungs-experte-maskenpflicht-hat-nichts-gebracht/

Tokią išvadą pateikė nauji tyrimai, įskaitant Vokietijos vyriausybės ekspertų tarybos nario atliktą tyrimą. Reinhardas Berneris atliko vadinamąjį meta-tyrimą, kuriame palygino Vokietijoje taikomus apribojimus su ne tokiomis griežtomis priemonėmis kitose šalyse. Medicinos ekspertas daugiausia dėmesio skiria poveikiui vaikams.

Berneris pirmiausia palygino Vokietiją ir Šveicariją. Kaimyninėje šalyje pandemijos pradžioje mokyklos buvo uždarytos tik aštuonias savaites, o vaikų darželiai taip pat veikė beveik be pertraukų, o šioje šalyje apribojimai truko beveik penkis kartus ilgiau - 38 savaites. Tačiau ar Vokietijos padėtis yra penkis kartus geresnė nei Šveicarijos? Visai ne.

Palyginus abiejų šalių vaikų ir paauglių iki 19 metų amžiaus sergamumo rodiklius, jie beveik nesiskiria. Priešingai, ilgas mokyklų uždarymas turėjo neigiamą poveikį: Vokietijoje, priešingai nei Šveicarijoje, paaugliai iki šiol kovoja su didžiulėmis antrinėmis ligomis. Sparčiai padaugėjo psichikos sutrikimų ir net bandymų nusižudyti.

Interviu laikraščiui "Die Welt" pediatras Berneris daro drastišką išvadą: "Jei manome, kad ateityje teks susidurti su tokiais pat svyravimais kaip per pastaruosius dvejus su puse metų, tuomet nebėra jokio pagrindo uždarinėti mokyklas."

Tai, kad kas šeštas vaikas taip pat smarkiai priaugo svorio per uždarymą, jau įrodyta ankstesniais tyrimais. Be to, kad mokyklos uždaromos, nutukimą skatina ir bendras draudimas sportuoti. Atrodo, kad ši priemonė taip pat davė priešingų rezultatų.

Berner taip pat sudarė duomenis apie tai, kiek veiksmingas yra kaukių dėvėjimas mokyklose. Jis remiasi Suomijos sveikatos priežiūros institucijos atliktu tyrimu. Buvo lyginami vaikų, gyvenančių vietovėse, kuriose privaloma dėvėti kaukes mokyklose ir kuriose jų nėra, sergamumo atvejai.

Ir šiuo atveju infekcijos dažnis per šešis mėnesius visiškai nesiskyrė. Todėl, pasak Bernerio, apribojimas nepagrįstas. Vyriausybės ekspertas sako: "Kol ateityje pasitaikys tokių variantų kaip "Omikron", politikai gali sutaupyti sau rūpesčių, kad pradinėse mokyklose būtų skiriama kaukė."