Šimonytė vyriausybė slapsto šaukiamojo amžiaus ukrainiečius dezertyrus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-06-13 13:13:00, skaitė 471, komentavo 11

Šimonytė vyriausybė slapsto šaukiamojo amžiaus ukrainiečius dezertyrus

Ukrainos kariuomenėje, pasak The Guardian, kiekvieną dieną iš rikiuotės išvedama iki 1000 karių. Šios šalies kariuomenė praktiškai jau neturi rezervų. Tuo pat metu, nuo karo pradžios apie milijoną šaukiamojo amžiaus vyrų pabėgo iš šalies (video: 12:25; https://youtu.be/3bdokLcg69M).

Daugybę jaunų ukrainiečių stebime Lietuvos sostinėje, važinėjančių prabangiais automobiliais, gyvenančių Seimo viešbutyje, laimingai leidžiančių laiką Lietuvos kurortuose.

Artūro Orlausko žodžiais (žiūr. video 20:13), net VRM iš savo gretų atleidžia lietuvius, o į jų vietą priima jaunus ukrainiečius, tuos, kurie turėtų šiuo metu ginti savo šalį.

https://www.youtube.com/watch?v=xuOGf-qwkvg

Balandžio mėnesį Ukrainos Aukščiausioji Rada įvedė baudžiamąją atsakomybę už neteisėtą sienos kirtimą karo padėties metu šaukiamojo amžiaus vyrams. Atskleista masinio slapstymosi nuo kariuomenės schema: kaina - 6 tūkst. eurų. Trys išgalvoti vaikai irgi gali padėti pabėgti į užsienį.

Nepaisant draudimo išvykti iš šalies, vien į Lenkiją išvyko daugiau kaip 432 tūkst. vyrų. Žurnalistai ištyrė, kad kiekvienas, turintis šešis tūkstančius eurų ir galintis papirkti pasieniečius, gali išvykti iš Ukrainos į Europą.

„Lenkijos pasienio tarnybų duomenimis, nuo vasario 24 d. iki birželio 7 d. į Lenkiją iš Ukrainos atvyko apie 3,6 mln. Ukrainos piliečių. Iš jų 432 tūkst. buvo šaukiamojo amžiaus vyrai. Ukrainos sienos apsaugos tarnyba neperduoda šių asmenų duomenų Ukrainos tarnyboms", - sakė Lenkijos sienos apsaugos tarnybos atstovė spaudai Anna Michalska.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nepalaikė peticijos, kurioje prašoma panaikinti draudimą vyrams nuo 18 iki 60 metų išvykti iš Ukrainos, atsakymas paskelbtas jo interneto svetainėje. Ukrainos pirmoji ponia prisijungė prie kampanijos, kuria siekiama, kad moterys stotų į Ukrainos kariuomenę. Keliuose Ukrainos regionuose paskelbta apie moterų įtraukimą į karinį registrą.

Kiek ukrainiečiai moka mūsų NVO ir pareigūnams, kad išvengti karo prievolės, kiek tūkstančių jų slapstosi Lietuvoje, aš nežinau, bet manau, kad Ingridos Šimonytės valdžiai tenka atsakomybė už tai, kad dezertyrai yra slepiami Lietuvoje.

Kas galėtų paneigti, kad premjerė Ingrida Šimonytė ir jos ministrai, įdarbinantys dezertyrus ukrainiečius, mokantys jiems išmokas ir kitokią paramą, nėra Rusijos agentai, sąmoningai kenkiantys Ukrainos valstybei, jos kariuomenei?