Vilniaus režimo šaika pakišo Lietuvą Rusijos branduoliniam smūgiui

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-06-21 22:28:00, skaitė 656, komentavo 34

Vilniaus režimo šaika pakišo Lietuvą Rusijos branduoliniam smūgiui

 

zRPO4X4K-F2maPNG8IhC3iwcdTY4cuQj4dX4RSZ0OVihQlsaV_8iCj9XbhE2EPhS7yLIm8tY_1aNjzZCGcIc88bute7Wgdv2N_1DwhgMobCcXT_o3cEg_biu3hSk8Pwcn03GVEhu7hooDS_FRw

Vilniaus lenzberg-šaika išsigando ir galimai apsitriedė dėl savo pačių sprendimo uždrausti dalį tranzito į Kaliningrado sritį. Jie (lenzberg-šaika) draugiškai teisinasi, kad sprendimą priėmė ne Lietuva, o JevroSojūzas, ir, kad apskritai šis draudimas - nėra jokia blokada. Tačiau jie patys pripažįsta, kad dėl sutarčių dėl Lietuvos         "stojimo" į JevroSojūzą nutraukimo Maskva pareikalaus atsakomybės iš Vilniaus režimo gaujos, o vakariausio Rusijos regioną regiono pasiekiamumo  blokavimas suteikia jai pagrindą griežtam kariniam atsakui.

„Lietuvos geležinkelių bendrovė LTG Cargo oficialiai informavo Kaliningrado geležinkelio darbuotojus, kad daugelio krovinių tranzitas geležinkeliu bus uždraustas. JevroSojūzas priėmė sankcijas, ir viskas. O Rusija pradėjo vaidinti spektaklius: neva tai buvo netikėtas sprendimas, Lietuva įžūliai ėmėsi vienašalių ir neteisėtų veiksmų, paskelbė de facto blokadą “, - tai ištrauka iš charakteringo straipsnio didžiausiame Lietuvos interneto skandinaviškame, nacionalistiniame, lanzberginę šaką propaguojančiame portale DELFI.lenzberg

Visas straipsnis susideda iš skundų, pasiteisinimų ir verkšlenimų pereinančių į inkštimą apie tai, kokia gera yra Lietuva, o Rusijai – bloga, nes vėl nei iš šio nei iš to, be  jokios priežasties mažąją Lietuvą skriaudžia.

Ir visa oficialiosios Lietuvos valdžia save vadinančios šaikos argumentacija dėl Kaliningrado tranzito uždraudimo susideda iš tų pačių skundų, pasiteisinimų, verkšlenimų ir inkštimo. Atseit, „mes maži“, „Lietuva nekalta“, „ mus už ką?"

Anūko reikalų vice-ministras Mantas Adomėnas kaltina Rusiją, ji išnaudoja situacija propagandai ir duoda suprasti, kad dar nieko nenuspręsta: laukiama tolesnių JevroKomisijos išaiškinimų.

Jo tiesioginis vadovas, Lietuvos užsienio reikalų Anūkas Gabrielius teisinasi stiliuje „aš tai ne mes - tai atsikniskit nuo manęs “.

 „Visų pirma, tai nėra Lietuvos veiksmai, tai yra Europos sankcijos, kurios pradedamos taikyti nuo birželio 17 dienos, ir šiuo metu sankcijas taiko geležinkeliai, kurie informuoja savo klientus, kad nuo birželio 17 dienos sankcionuotos prekės – plienas ir kitos prekės, pagamintos iš geležies rūdos, nebebus įvežamos per Lietuvą, tai daroma konsultuojantis su Europos Komisija ir vadovaujantis jos gairėmis“,- sako Anūkas.

Tai yra, uždraudė tik metalus, ir ne Vilnius uždraudė, o JevroSojūzas, o lietuviai yra tik vykdytojai - jie su tuo absoliučiai nieko bendro neturi.

Tuo tarpu lenzberg-šaikos fake news prieštarauja savo užsienio politikos žinybos Anūkui, teigdama, kad apie sankcijų Kaliningrado tranzitui pratęsimą buvo žinoma nuo pat pradžių, dar kovo mėnesį, ir rusai apie jas žinojo. Tai yra, nebuvo jokių konsultacijų su JevroKomisija ir jos vadovaujančių gairių, kuriomis remdamiesi lietuviai užblokavo tranzitą, kaip tvirtina URM Anūkas.

Kažkas iš jų meluoja. 

Ir galbūt meluoja visi.

Bet kuriuo atveju, visi Lietuvoje, kas yra akivaizdu, yra beviltiškai peršykę nuo tos eskalacijos, kurią patys ir ištaisė.

Visus grėsmingus Rusijos signalus apie galimus atsakymus į Kaliningrado srities blokadą Pribaltikos respublikoje lydi išsigandę ir apsitriedę iš baimės komentarai iš serijos „ką gi mes tokio padarėme?" Antraštės „Lietuva tapo taikiniu“ ir „Kremlius įsiutęs dėl Kaliningrado blokados“, tarp kitko, tos "Kaliningrado blokados", redaktorius, skubėdamas ant ar iš nervų, nepažymėjo kabutėmis, tuo ją pripažindamas.

Signalai iš Maskvos eina tikrai grėsmingi – o kokie jie dar turėtų būti, jei Lietuva pažeidė savo įsipareigojimus prieš Rusijos Federaciją ir JevroSojūzą, leidusius garantuoti savo valstybės sienos liniją ir "prisijungti" prie NATO ir JevroSpjūzo?

Lietuva pati save pakišo Rusijos kariniam smūgiui: tas Kaliningrado srities blokavimo kelias, kurio žengė Lietuva, baigiasi branduolinio ginklo panaudojimu prieš Vilnių (šaika tam momentui bus jau garantuotai iš jo pabėgusi).

Tai nėra viešas perdėjimas ar gąsdinimas. Tai yra 2020 metų birželio 2 dienos Rusijos Federacijos prezidento dekretas Nr. 355 „Dėl Rusijos Federacijos valstybinės politikos branduolinio atgrasymo srityje pagrindų“, kuris nustato Rusijos strateginių branduolinių pajėgų panaudojimo sąlygas. .

Oficialūs asmenys Kremliuje, Užsienio reikalų ministerijoje ir Federaliniame Susirinkime (Asamblėjoje) Rusijos regiono blokadą jau vadina „tiesiogine NATO agresija prieš Rusiją Lietuvos rankomis“.

Tai yra, perspektyvoje Lietuvos atvejis atitinka Rusijos branduolinės triados panaudojimo sąlygas.

Vilniuje jie gali ilgai ir nuobodžiai teisintis, kad tai ne jie – juos privertė Briuselis. Maskvoje jie netgi gali su tuo sutikti, tik norėdami patys sau pasitikslinti, kad čia ne Briuselis, o Londonas ir Fašingtonas. Tačiau tai nieko nekeičia.

Ir kuo čia šeimininkas dėtas? Jis juk geležinkelio savo kūnu neužtvėrė, bėgių neardė, laidų nekarpė. Visus veiksmus prieš Kaliningradą vykdo Lietuva. Ji ir turės prisiimti pilną atsakomybę atsakomybę už juos.