Britų tyrimas: 99 proc. susirgusių beždžionių raupais buvo homoseksualai

Autorius: laikmetis.lt Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-06-22 18:45:00, skaitė 258, komentavo 5

Britų tyrimas: 99 proc. susirgusių beždžionių raupais buvo homoseksualai

Britanijos sveikatos agentūros atliktas beždžionių raupų tyrimas parodė, kad 151 iš 152 atvejų yra vyrai, kurie „prisipažįsta esantys gėjai, biseksualūs arba turintys lytinių santykių su vyrais“.

Apklausa parodė, kad 311 (99 % iš 314) atvejų buvo vyrai, o tik 3 patvirtinti atvejai yra moterų.

„Šimtas penkiasdešimt du apsikrėtę asmenys dalyvavo tyrime, įgyvendintame nuo 2022 m. gegužės 26 d.,“ – teigiama apklausoje.

„Šiais duomenimis, 151 iš 152 apklaustų vyrų buvo pripažinti gėjais, biseksualiais ir kitais vyrais, kurie turi lytinių santykių su kitais vyrais. Ankstyvieji beždžionių raupų protrūkiai kilo gėjų pirtyje Ispanijoje ir homoseksualaus fetišo festivalyje Belgijoje.

Nepaisant to, kad didžioji dalis beždžionių raupų atvejų yra gėjai, kai kurie kritikai teigė, kad sveikatos priežiūros institucijų raginimas gėjus, kurie įtaria, kad jie galėjo užsikrėsti virusu, susilaikyti nuo lytinių santykių yra „homofobiška“ ir „stigmatizavimo“ forma.

Pirmasis beždžionių raupų pacientas atskleidė, kad užsikrėtė homoseksualių lytinių santykių metu su „maždaug 10 kitų partnerių“ po to, kai buvo išsiųstas iš Dubajaus dėl teigiamo ŽIV testo.

Nepaisant to, kad beždžionių raupai plinta per glaudžius ryšius, o Pasaulio sveikatos organizacija teigė, kad vasaros festivaliai turėtų būti apriboti, kad būtų sustabdytas viruso plitimas, PSO atstovas vėliau patikslino, kad gėjų paradai turėtų vykti kaip įprastai.

„Nors didžioji pasaulio dalis buvo uždaryta dėl koronaviruso, kai dešimtys milijonų žmonių neteko darbo, visuomenės sveikatos institucijos visiškai aiškiai pasakė, kad prašyti gėjų nustoti mylėtis su daugybe nepažįstamų žmonių, siekiant sustabdyti beždžionių raupų plitimą, yra nepagrįstas,“ – rašo Chrisas Menahanas.