Pabaigos pradžia

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-06-27 21:15:00, skaitė 571, komentavo 8

Pabaigos pradžia

Birželio 20 d. į Rusijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviesta Lietuvos laikinoji reikalų patikėtinė V.Umbrasienė.

Diplomatinės atstovybės vadovas sulaukė griežto protesto dėl Vilniaus įvesto draudimo, iš anksto nepranešus Rusijos pusei, per Lietuvos teritoriją į Kaliningrado sritį gabenti geležinkeliu platų prekių asortimentą. Buvo pareikalauta nedelsiant panaikinti šiuos apribojimus.

Taip pat buvo nurodyta, kad tai vertinama kaip provokuojančias Lietuvos pusės priemones, pažeidžiančias Lietuvos tarptautinius teisinius įsipareigojimus, pirmiausia Rusijos Federacijos ir Europos Sąjungos bendrą pareiškimą dėl tranzito tarp Kaliningrado srities ir likusios Rusijos Federacijos teritorijos. 2002 m. Taip pat buvo išsakyta, kad jeigu artimiausiu metu krovinių tranzitas tarp Kaliningrado srities ir likusios Rusijos Federacijos teritorijos per Lietuvą nebus visiškai atkurtas, Rusija pasilieka teisę imtis reikiamų veiksmų savo nacionaliniams interesams apginti.

Eilinį kartą galime įsitikinti, kad ši teritorija, pavadinimu Lietuva", naudojama politiniams (ir ne tik) eksperimentams. Verta prisiminti ir covid epidemijos metu įvestus vienus iš griežčiausių karantininių apribojimų (eksperimentas pasisekė). Šeimininkui juk nusispjauti į šioje teritorijoje gyvenančius čiabuvius. Pirmu atveju anglosaksai išbandė Kinijos Liaudies Respublikos reakciją dėl Taivanio atstovybės įsteigimo. Kokia buvo Kinijos reakcija, mes visi žinome. Darbar atėjo laikas paeiksperimentuoti su Rusijos Federacija. Kokia bus Rusijos reakcija, mes netrukus sužinosime. Galiu pasakyti tik vieną. Landzberg režimas, mažais žinksneliais, eina link savo pabaigos.