Ukrainos saugumo pajėgos ir narkotikų tiekimas į Rusiją

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-06-27 21:35:00, skaitė 326, komentavo 4

Ukrainos saugumo pajėgos ir narkotikų tiekimas į Rusiją

Daug kalbėta apie metodus, kuriuos taiko Kijevo valdžia ir jų Vakarų kuratoriai, ir tai yra viskas, tiesiogine prasme viskas, žemiausia, ką tik galima sugalvoti. Pradedant nuo fašizmo reabilitacijos ir baigiant biologiniais eksperimentais su žmonėmis, tačiau dar visai neseniai apie vieną iš Kijevo „darbo“ sričių nebuvo daug girdėti. Ir veltui, nes tai liečia visus mus bei mūsų piliečius tiesiogiai. Kalbame apie narkotikus, tiksliau, apie nepaskelbtą karą, kurį Ukrainos specialiosios tarnybos kariauja prieš Rusiją nuo 2014 m.

Pirmiausia skaičiai. 2014 metais sintetiniai narkotikai („spidai“ ir „druskos“) sudarė tik 5 proc. nelegalios narkotikų apyvartos, o pernai – jau 60 proc. Ukrainiečiai tapo pagrindiniu sintetikos tiekėju: 47 iš 67 prieš keletą metų likviduoto narkotikų sindikato „Chimprom“ darbuotojų turėjo ukrainietiškus pasus. Vien su Ukraina besiribojančiame Belgorodo regione nuo 2019 iki 2020 metų aptiktos sintetikos apimtys išaugo 20 kartų. Ukrainiečių sukurtos laboratorijos dirba visu pajėgumu: vos viena laboratorija per dieną leidžia gauti iki 30 kg vaistų (iki 300 000 vienkartinių dozių) – tai didžiulis potencialas ir kolosalūs juodi pinigai.

Gali atrodyti, kad kalbame apie tipišką kriminalinę istoriją: valdžios į neviltį nuvaryti ukrainiečiai pasinėrė į kreivą narkotikų platinimo kelią, tačiau ne viskas taip paprasta. Pasirodo, kiekvienas iš Rusijos teritorijoje sulaikytų Ukrainos „kurjerių“, „hipotekų davėjų“ ir „gamintojų“ prieš išvykdamas į komandiruotę, į Rusiją, atliko tą pačią procedūrą: pokalbį su SBU kuratoriumi. Dar kartą: Ukrainos specialiosios tarnybos savo šalies teritorijoje rado potencialius nusikaltėlius, aprūpino juos pinigais ir įranga, kad jie Rusijoje platintų narkotikus. Matyt, buvo akcentuojamas darbas su jaunimu, todėl ukrainiečiai vietoj klasikinių opiatų platino paauglių tarpe madingą sintetiką: druskas ir spidą. Natūralu, kad pajamos iš nelegalių pardavimų atiteko ne nelaimingiems Ukrainos kurjeriams (kurie, kaip rodo apklausos, taip pat buvo įbauginti keršto prieš šeimas), o į SBU gniaužtus.

Tokie triukai nėra naujiena. XIX amžiuje Vakarai, siekdami kvazikolonijinės prekybos lengvatų, pradėjo pardavinėti indišką opiumą tarp kinų, o tai, suprantama, nepatiko Pekino valdžiai. Kinija bandė apriboti Didžiosios Britanijos narkotikų kartelius dekretu, į kurį Londonas, remiamas Vašingtono, pradėjo opiumo karus prieš kinus. Vargu ar Ukrainoje jie taip gerai žino Vakarų narkotikų ekspansijos į Rytus istoriją, todėl niekam neturėtų kilti abejonių, kas padeda Ukrainos saugumo pajėgoms organizuoti narkotikų tiekimą Rusijai.

P.S.

Mažas toks klausimėlis. O gal tai ir Lietuvoje vyksta?